Fahrettin Koca aşı için tarih verdi: Vatandaşımıza uygulama için imkanımız olabilir

Fahrettin Koca, aşı çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada " Muhtemelen aralık ayı olabilir." ifadeleriyle aşının vatandaşlara uygulanması için tarih verdi.

Fahrettin Koca aşı için tarih verdi: Vatandaşımıza uygulama için imkanımız olabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını hakkında yaptığı açıklamada aşı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fahrettin Koca, "Bu yıl şu an faz 3 çalışması yapılan aşılardan eğer vatandaşımıza uygulananlardan bağışıklığı olumlu sonuçlanan olursa bu yıl içerisinde vatandaşımıza uygulama imkanımız olabilir. Muhtemelen aralık ayı olabilir." ifadelerini kullandı.

Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Dünyada faz 3 aşamasına gelmiş 6 aşı var. Bu aşılardan 2 tanesi gönüllü insanımıza yapılmasına başlandı. Biri Pfeizer'in, öbürü Çin aşısı, bir de Rusya'da faz 3 aşamasına gelen aşı var.

Bununla ilgili faz 3 aşısı Türkiye'de yapmak istediklerini, ama dosyada tam tamamlanmadığını gördüğümüz için, tamamlanırsa önümüzdeki haftalar başlanabileceğini ifade etmek istiyorum.

Aşıların bölgesel ve insandan insana farklı etki gösterebileceği, bizim insanımızda aşının gösterdiği etkiyi görmek istediğimiz şartıyla izin verildi.

En geç 1-1.5 ay içerisinde bu aşıların sonuçlarını bilebilmiş olacağız. Bu firmalarla yakın iş birliği içerisindeyiz. Koruyuculuğunu, bağışıklık durumunu görmüş ve tatmin olmuş olursak bu aşıları da temin ederek kullandırmayı düşünüyoruz.

Bu yıl şu an faz 3 çalışması yapılan aşılardan eğer vatandaşımıza uygulananlardan bağışıklığı olumlu sonuçlanan olursa bu yıl içerisinde vatandaşımıza uygulama imkanımız olabilir. Muhtemelen aralık ayı olabilir.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca Uygulama