Diyetisyen kimdir?

Diyetisyen, 4 yıllık bir lisans programı olan “Beslenme ve Diyetetik” bölümünü başarıyla geçerek bölümlerinden mezun olmayı başaran kimselerdir.

Diyetisyen kimdir?

Diyetisyen, 4 yıllık bir lisans programı olan “Beslenme ve Diyetetik” bölümünü başarıyla geçerek bölümlerinden mezun olmayı başaran kimselerdir. Diyetisyenlerin çalışma alanı ile tıp ilmi birbiriyle iç içedir. Diyetisyenler de gıda ve spor konuları üzerinde birtakım bilimsel çalışmalar yaparlar. Örneğin bir gıdanın hangi şekilde pişirildiğinde daha düşük kalori verdiğini tespit ederek hastalarına bu durumu aksettirirler.

Diyetisyen, günlük yaşantınızı aksatmadan, spor ve egzersiz teşviği ile, vücut tipi ve hedefleriniz doğrultusunda hazırladığı diyet programları sayesinde hedeflediğiniz kilo seviyelerine inmenize yardımcı olur. Uzman diyetisyenin yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmaz; rutin kontroller, ölçü takipleri, sağlık durumları ve birebir görüşmeler ile de diyet sürecinizin kontrolünü sağlayarak verimi yüksek tutar.

Yalnızca bunlarla da kalmayan bir diyetisyen desteği, sizi yalnızca kilo vermeye değil; sağlıklı bir yaşama da devam ettirir. Sağlıklı beslenmek için yalnızca kilo verme hedefleriniz olması gerekmez. Yüksek kalorili ve şekerli ürünlerden kaçınmak, kimya laboratuvarını andıran yapım malzemeleriyle donatılan fast-food gıdalardan uzak durmak veya düzenli olarak spor ve egzersiz yaparak vücudunuzu dinç tutmak da yine diyetisyen desteği sayesinde mümkündür.

Diyetisyen Neler Yapar?

· Kişinin vücut tipini ve yapısını belirleyerek gerçekçi hedefler önerir.

· Kişiye en uygun olan diyet programını hazırlar.

· Hangi besinin hangi ölçüde ve nasıl pişirilerek tüketileceğini belirler.

· Diyet boyunca tüketilmemesi gereken ürünleri seçer.

· Besinlerin kalori ve vitamin durumlarını takip ederek vücuda kattığı etkileri gözlemler.

· Hastanın vücut yapısı ve hedeflerine en uygun olan spor programını belirler.

· Hangi egzersizin hangi günde ve sıklıkta uygulanacağını bildirir.

· Rutin kontroller ile programın hasta vücuduna olan uyumunu kontrol eder.

Tüm bu süreçleri büyük bir titizlik ile yürüterek kişinin daha sağlıklı bir şekilde kilo vermesini veyahut kilosunu korumak istenler kişilerin de daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlar.

Hamilelik Sürecinde Diyetisyen

Hamilelik dönemi, bir annenin beslenmesine en dikkat etmesi gerektiği dönem olarak kabul edilir. Bu dönemde anne hem kendi hem de bebeğinin sağlığı açısından faydalı gıdaları belirli bir ölçüde tüketmeli ve zararlı gıdalardan kaçınmalıdır. Bu konuda uzman bir diyetisyenin desteği ile annenin tüketim profili oluşturularak “çifte sağlık” açısından en ideal program belirlenir ve hem annenin hamilelik dönemini iyi atlatması hem de olağan bir doğum yaparak bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmesi desteklenir.

Çocuklar İçin Diyetisyen

Bir bebek veya çocuk açısından kilo verme hedefi diye bir şey olması mümkün değildir ancak sağlıklı bir gelişim için doğru beslenmek çok önemlidir. Az önce de açıkladığımız üzere bir diyetisyen yalnızca zayıflamaya değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşama da destek oluşturur. Çocuklar için hangi gıdaların hangi şekillerde daha faydalı olacağı, hangi ürünlerin tüketiminin yasak veya kısıtlı olacağı gibi faktörleri gözeterek bir program hazırlanır.

Ankara Diyetisyen

Uzman bir diyetisyen, kişinin dilerse kilo verme; dilerse de sağlıklı bir yaşa sürme hayallerine ışık tutan yegâne rehberdir. Bu konudaki en önemli husus kişi ne kadar bilinçli olursa olsun alan hakkında ister istemez yetersiz kalır. Bu noktada alanına hakim ve başarılı bir diyetisyenin kişiyi yönlendirmesi çok önemlidir. Sağlıklı denilen bir gıdanın fazla tüketilmesi kişide rahatsızlık veya alerjik reaksiyon oluşturabilir, bu yüzden kulaktan dolma bilgiler değil, işinin ehli bir uzman diyetisyen tercih edilmelidir.

Etiketler
Diyetisyen