Giresun'un Dereli ilçesinde babası kaybolan genç kadın: Hiçbir arama yok, kendimiz yapmaya çalışıyoruz

Giresun'un Dereli ilçesinde babası kaybolan genç kadın yetkililere isyan etti: Ne belediye başkanı var yanımızda, bir kere bize geçmiş olsun bile demedi. Hiçbir çalışma bile yok. Sen bizim başkanımızdın hani ne oldu?

Giresun’da meydana gelen sel felaketi sonrası durumun vehametini ortaya koyan hikâyeler ortaya çıkıyor.

Giresun'da en az 7 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca binanın yıkıldığı ve yüzlerce binanın kayıp olduğu sel felaketi sonrası kayıp 10 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Halk TV muhabiri Dilan Alp ve kameraman Umur Çilingir selden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Dereli’ye gittiler. Akar ailesinin evinden ağıtlar ve isyan sesleri yükseliyor.

"Hem eşimi hem işimi hem evimi kaybettim"

İlçedeki tek kayıp kişi Kemal Akar’ın eşi “Hem eşimi hem işimi hem evimi kaybettim” diyor. Kaybolan babanın kızı ise yetkililere isyan ediyor.

Belediye başkanına isyan etti: Sen bizim başkanımızdın hani ne oldu?
Genç kadın, “Ben burada değildim, buraya gelmeye çalışıyorduk zaten. İzlediğimiz videolara göre babam buradaymış. Buradan gittiğini söyleniyor ama bir haber yok. Kendimiz yapmaya çalışıyoruz çalışmaları. Ne belediye başkanı var yanımızda, bir kere bize geçmiş olsun bile demedi. Hiçbir çalışma bile yok. Sen bizim başkanımızdın hani ne oldu? Oy zamanı geziyordun ya. Seçim zamanı benim ikametgahımı aldırmaya çalışıyordun ya, şimdi neredesin sen” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.




Etiketler
Giresun