Menderes'te orman yangını: Evler tahliye ediliyor

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi'nde çıkan yangından bölgede oturanlar dumandan etkilenmeleri ve yangının mahalleyi tehdit etmesinin ardından kaymakamlık kararıyla evlerini terk etmeye başladı.

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi'nde, öğle saatlerinde çıkan yangının büyümesiyle bölgeye yakın evlerde oturanlar, dumandan etkilenerek evlerini boşaltmaya başladı.

Bölgeye yakın bir sitede oturanlar, yangına 3-4 kilometre mesafede olduklarını ve Kaymakamlıktan bilgi geldiğini söyledi.

Yangının büyümesiyle, mahalleye yakın evlerde oturan sakinler, panik yaşayarak, sokağa çıktı.

Site yöneticisi Murat Bartıoğlu, "Kaymakam bey, sitenin boşaltılmasını söyledi. Herkesin anahtarları evinin kapısının üzerinde kaymakam aradığı zaman siteyi boşaltacağız. Tahliye halindeyiz. Yangının buraya 3-4 kilometre mesafede olduğu söyleniyor. Fakat dumandan çok etkilendik. İnsanlar nefes almakta zorlanıyor. Ondan dolayı siteyi boşaltacağız. Telaş hakim" dedi.

Site sakini Yaşar Şimşek ise, "Vatandaşları uyarıyoruz. Kaymakam beyden haber verdiği zaman evleri boşaltacağız. Gümüldür tarafına gidin dediler. Vatandaşların yol kenarında beklemesini söylediler" diye konuştu.

Vatandaşlardan Erdoğan Özdemir, "Korkuyoruz, üzüntülüyüz. Bizim evlerimiz ormanın sınırında, ilk riske girecek olan evlerden biri bizim evimiz. Korkuyoruz. Şu ana kadar nereye gideceğimize dair bir bilgilendirme yapmadılar. Selçuk’a doğru yola çıkacağız. Kuşadası’nda yeğenimiz var, muhtemelen oraya gideceğiz” dedi.

Mertay Şahin de, "Tedirginiz çünkü gençler var, bizler varız. Evlerimizde yaşayan canlılarımız var. Ormanlık alanda yaşayan yabani hayvanlar var. En çok da onların habitatının yok olması bizleri derinden üzdü. Jandarmalar tarafından her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği iletildi. Her türlü tahliyeye hazır olmamızı söylediler” ifadelerini kullandı

Kaymakamlık kararının ardından, vatandaşlar bulundukları siteyi terk etmeye başladı. (DHA)

Etiketler
Orman yangınları İzmir Tahliye Tehdit