Vaka çelişkisi: Valilik başka, bakanlık başka bildirdi

Koronavirüs günlük vaka sayılarının gizlendiğine dair şüpheler, Erzurum Valisi’nin açıklamasının ardından Malatya Valisi’nden gelen açıklamayla giderek kuvvetleniyor.

Vaka çelişkisi: Valilik başka, bakanlık başka bildirdi

Koronavirüs günlük vaka sayılarının gizlendiğine dair şüpheler, Erzurum Valisi’nin açıklamasının ardından Malatya Valisi’nden gelen açıklamayla giderek kuvvetleniyor. Vali Baruş, kentte son 4 gündür 100 vaka sınırının aşıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı ise bunun çok altında sayı bildiriyor.

Erzurum Valisi’nin açıklamalarıyla kuvvetlenen vakaların gizlendiğine dair şüphe, Malatya Valisi’nin açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Malatya Valisi son 4 gündür günlük 100’ün üzerinde vaka ile karşılaştıklarını söyledi. Oysa Sağlık Bakanlığı, Malatya’nın da dahil olduğu Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nden son 4 gündür en fazla 45 vaka bildirdi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, kentte koronavirüs vaka sayısının arttığını söyleyerek, ''Son 4 gündür günlük 100'lü rakamları aşıyoruz. Toplamda pozitif vaka sayımız 2 binin üzerine çıktı. Şu anda aktif olarak takip edilen bin civarında hastamız var'' dedi.

Ancak bu sayılar, Sağlık Bakanlığı’nın bildirdiği vaka sayılarıyla uyuşmuyor.

Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak yayımladığı ‘Covid-19 Durum Raporu’nda Malatya, ‘Ortadoğu Anadolu’ bölgesine dahil edilmiş durumda. Bölgede Malatya’nın dışında 7 il daha yer alıyor.

Son dört gün raporlarında Sağlık Bakanlığı, bölgedeki 8 ilin tamamında kaydedilen en yüksek vaka sayısını 45 olarak bildirdi (29-30 Temmuz).

29 Temmuz

30 Temmuz

Daha önce de Erzurum Valisi’nin kentteki toplam vakaya ilişkin açıklaması, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde bildirilen vaka sayılarının eksik olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Malatya Erzurum Bakanlık