18- 19 Temmuz koronavirüs tablosu açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük olarak Türkiye’de koronavirüs vakalarıyla ilgili paylaştığı vaka tablosunu bugün de paylaştı.

18- 19 Temmuz koronavirüs tablosu açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük olarak Türkiye’de koronavirüs vakalarıyla ilgili paylaştığı vaka tablosunu bugün de paylaştı. Buna göre dün yapılan 41 bin 310 testten sadece 924 tanesi pozitif çıkmıştı, bu noktada yaşamını yitiren sayı ise 16 olarak kayıtlara geçti. Toplam can kaybı ise bu sayı ile beraber 5 bin 491 kişiye yükselmiş oldu. Toplamda iyileşen hasta sayısında ki değer ise 202 bin 10’a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından günlük koronavirüs tehdidine karşı Twitter üzerinden paylaşılan bilgiler dahilinde son 24 saatte 41 bin 310 kişiye test yapılarak, 924 kişide koronavirüs tespiti yapıldı. Bu bilgiler neticesinde 16 kişi ise, virüs nedeniyle hayatını kaybederken 997 kişi ise kayıtlar göre iyileşti. Dün ki verilerle beraber toplamdaki test sayısının ise 4 milyon 273 bin 377 kişi olduğu görülürken, 219 bin 641 kişinin toplam vaka sayısı olduğu görülmektedir. Toplam vefat sayısı Türkiye’de 5491 kişi, toplam yoğun bakım hasta sayısında ki değer ise 1246 olarak kayıtlardadır. Buna ek olarak solunum cihazına bağlı olan hasta sayısı Türkiye’de 398 kişi, iyileşen hasta sayısı ise 202 bin 10 kişi olarak kayıtlara alındı.

“Tedbirler Doğrultusunda İyi Haberler Alabiliriz”

Bakan Koca, bugün ki veriler doğrultusunda yaptığı açıklamalarda, her gün ortalama 1000 değerlerinde hasta iyileşiyor ve 1000’e yakın değerlerde yeni vakalar oluyor. Hal böyle olunca da yeni vakaları durdurmak güç, bu yeni vakaları durdurabilirsek aktif vaka sayısında da hızlı bir şekilde azalma söz konusu olacaktır. Hedef ise doğrudan iyileşen sayısındaki artışı arttırmak ve yeni vaka sayısında düşüş yakalamaktır. İyi haberler almamız, tamamen alınacak tedbirlerimize bağlıdır şeklinde açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs’te Son Durum Nedir?

adamnedio haberine göre Koronavirüse dayalı son dakika haberler neticesinde Sağlık Bakanı Koca, 18 Temmuz tarihli olan koronavirüste son durumu ne olduğunu açıkladı. Twitter hesabından çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu durum neticesinde, son 24 saate dayalı bilgilere göre 40 bin 943 kişiye test uygulanarak 918 kişide koronavirüs vakası yakalandı. Bununla beraber 17 kişi, hayatını kaybeden sayısı olarak belirlenerek toplam 1179 kişi ise iyileşti. Dünkü verilerle beraber toplamda yapılan test sayısının ise 4 milyon 232 bin 67’ye yükseldiğini söylemek mümkündür. Toplam vaka sayısı 218 bin 717, toplam vefat ise kayıtlarda 5 bin 475 olarak kaydedilmiştir. Toplam yoğun bakım hasta sayısı 1231 kişidir. Solunum cihazına bağlananların sayısı 394 oldu, toplam iyileşen sayı ise 201 bin 13 kişi olarak kayıtlara alındı.

Koronavirüs Vakası En Az ve En Çok Görülen İller Nerelerdir?

Bakan Koca dahilinde açıklanan verilere göre, son gün ki vaka sayıları 1000 sayısının 90 sayı kadar azında azaldığı görüldüğünü açıkladı. Buna göre son3 gün içinde de en çok vakanın görüldüğü iller şöyle sıralandı:

İstanbul
Ankara
Gaziantep
Konya
Diyarbakır
En çok vakaların görüldüğü yerlerde, insan sayısının çokluğu ile insan sayısındaki sirkülasyonun devamı değişikliği nedeniyle olduğu görülmektedir. Rutin bir şehir olmayan bu 5 şehir içerisinde her zaman insan çeşidi değişiyor olması, giriş çıkışın çok fazla olması ne yazık ki virüs salgınını da beraberinde getirmektedir.

En az vaka görülen iller ise daha az insanın giriş çıkış yaptığı şekilde aşağıdaki gibidir:

Artvin,
Tunceli,
Bayburt,
Kırklareli,
Bartın
Süper Lig’e yükselmeye hak kazanan takım olan Erzurumspor’da ise, taraftarların doğrudan kalabalık alanlarda uzak olmalarını, uzak durma çağrısı yaparak Erzurumspor- Koronavirüs karşılaşması başladı esprisi ile Sağlık Bakanı Koca’dan tweet geldi.

Kaynak: http://www.adamnedio.com/son-dakika-haberi-18-19-temmuz-koronavirus-tablosu-aciklandi/

Etiketler
Fahrettin Koca Temmuz Türkiye