Sakarya'da ikinci havai fişek patlaması: 3 asker şehit, 12 yaralı

Sakarya'da Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 kişinin şehit olduğunu, 12 kişinin yaralandığını açıkladı.

Geçen hafta Cuma günü Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından patlamamış havai fişekler ve diğer patlayıcılar, kamyonla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi.

Kontrollü patlama için askerler de bölgede bulunurken, bu sırada patlama meydana geldi. Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki malzemelerin sevkiyatı sırasında yaşandığı öğrenilen patlamada 3 kişi şehit olurken, 12 kişi yaralandı.

Bölgeye gelen ekipler, yaralanan kişileri Sakarya’da bulunan hastanelere kaldırdı. Patlamanın olduğu bölgede kamyondan geriye enkaz yığının kaldığı görüldü. Ekiplerin bölgede çalışmaları devam ediyor.

3 ASKER ŞEHİT, 12 yaralı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, Hendek'teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da meydana gelen patlamanın ardından burada bulunan patlayıcıların Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve görevli savcıların talimatlarıyla uzman patlayıcı ekiplerle Adapazarı ilçesi Taşkısığı Mahallesi'nde bulunan taş ocağına intikali sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Patlama sonrası olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Patlatmanın başında bizim Ankara'dan gönderdiğimiz bir tim var. Onların kontrolünde bir patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk bir patlama bugüne kadar gerçekleşti. Son 1-1,5 tonluk bir patlatma gerçekleştirilirken bu üzücü olay yaşandı. Tam boşaltma esnasında oluyor. Nedeni daha sonra inceleme neticesinde açığa çıkacak. 3 şehidimiz var. Aracın şoförü ağır yaralı. Kocaeli'de hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Kaburgasında ağrısı olan bir jandarma personelimiz daha var. 11 jandarma bir de aracın şoförü olmak üzere 12 yaralımız var hastanede." diye konuştu.

Sakarya'da ikinci havai fişek patlaması: 3 asker şehit, 12 yaralı - Resim : 2

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yaşanan patlamayla ilgili "Sakarya'daki patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

HENDEK’TEKİ PATLAMA

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki ‘Büyük Coşkunlar’ havai fişek fabrikasında geçen hafta bir patlama yaşanmıştı.

Patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 126 kişi de yaralanmıştı.

Etiketler
Hendek Havai Fişek Fabrikası Patlama Sakarya Patlama Şehit