Kulaçoğlu'na yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı: Bu gerekçelerle herkes tutuklanabilir

Taylan Kulaçoğlu’na yapılan suçlamalar arasında halkın yoksullaşmasını gündeme getirmesi, Cem Karaca’nın şarkısına dair sözleri Twitter’da paylaşması ve muhalefetin sık sık gündeme getirdiği akıbeti belli olmayan deprem vergilerini sorgulaması yer alıyor.

Kulaçoğlu'na yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı: Bu gerekçelerle herkes tutuklanabilir

Daha önce Ergenekon davası kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu ismi redhack soruşturmasında gözaltına alındığında gündeme geldi. Kulaçoğlu’na yapılan suçlamalar arasında gizli bilgi ve belgeleri ele geçirip deşifre etmesi yer aldı. Ancak yeteri kadar delil olmadığı gerekçesiyle Kulaçoğlu bu defa serbest bırakıldı.

Kulaçoğlu, iktidar partisi AKP’nin politikalarını ise sosyal medya hesabından eleştirmeye devam edip geçtiğimiz aylarda da Twitter’da isimsizler hareketi isimli bir hesap açtı. Açılan hesabın gerekçesini de iktidarın desteklediği aktroller ile mücadele olarak açıkladı.

İsimsizler hareketini kısa sürede binlerce kişi takibe başlayınca da iktidara yakın medya tarafında Taylan Kulaçoğlu ve bu hesap hedefe konuldu. Ülkede iç kargaşa çıkarmakla suçlandı.

Bu haberler sonrası da Kulaçoğlu, Balıkesir Ayvalık’ta gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakıldı ama savcılık itirazıyla yeniden gözaltına alındı. Bu defa tutuklandı.

CEM KARACA’NIN ŞARKISI SUÇ

KRT'den Çağdaş Ulus'un haberine göre, Kulaçoğlu’nun sorgu tutanaklarına ise KRT ulaştı. Tutanaklarda Kulaçoğlu’na yapılan suçlamalar arasında “İsimsizler Hareketi” isimli hesaptan atılan “Bir kişi tok, herkes aç’ tweeti ve Cem Karaca’nın “Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini…” şarkısının sözlerini paylaşması yer aldı.

Kulaçoğlu'na yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı: Bu gerekçelerle herkes tutuklanabilir - Resim : 1

DEPREM VERGİLERİNİ SORGULAMASI TUTANAKLARDA

Kulaçoğlu, muhalefet partilerinin de sık sık gündeme getirdiği 20 yıldır iktidar partisi akp tarafından toplanan ancak nereye gittiği açıklanmayan deprem vergilerini sorgulamakla da suçlandı. Ayrıca Kulaçoğlu’na 2015 Diyarbakır Nevruzuna katılması da soruldu.

Kulaçoğlu'na yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı: Bu gerekçelerle herkes tutuklanabilir - Resim : 2

“GÖKÇEK YAŞASIN” TWEETİ ÖRGÜT PROPAGANDASI SAYILDI

Ayrıca ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile ilgili attığı ‘Grup Yorum konserine izin verilsin, İbrahim Gökçek yaşasın” tweetiyle de terör örgütü DHKP/C propagandasıyla suçlandı. Halbuki birçok sanatçı İbrahim Gökçek’in ölüm orucunun sonlandırılması için mesajlar paylaşmış sanatçı Haluk Levent de iktidar üyeleriyle bu konuyu görüşmüştü.

Kulaçoğlu'na yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı: Bu gerekçelerle herkes tutuklanabilir - Resim : 3

Etiketler
Cem Karaca Muhalefet Twitter Vergi