Covid 19’da yol daha uzun

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya sağlık Örgütü merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Covid 19’da yol daha uzun

Dünya genelinde son 24 saat içerisinde 106 bin yeni korona virüs tespit edildiği bilgisi aldıklarını belirten Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus bunun salgın başladığından bu yana bir gün içinde rastlanan en yüksek rakam olduğunu söyledi ve salgında gideceğimiz daha çok uzun yol var dedi.

Artışın Nerede İse Üçte İkisi 4 Ülkede

Haber içeriğine göre Video konferans yöntemi ile İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Dünya sağlık Örgütü merkezinde basın toplantısı gerçekleştiren Genel Direktör Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus gelen vaka sayılarında ki artışın nerede ise üçte ikisinin 4 ülkeden geldiğini dile getirdi.

Ekonomisi düşük ve dar gelirli insanların daha fazla yaşadığı ülkelerde ki covid 19 virüsünün tespitinde daha çok rastlandığına dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus tedarik zincirinin açık kalması ile sağlık çalışanları ve hastaların tıbbi malzemeye ulaşmalarına destek vermeye devam ettiklerini anlattı.

Hesap Verebilirlik İlkesine Bağlıyız

Salgınla ilgili küresel soruşturmanın ne zaman başlayacağı sorusuna cevap veren Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus hesap verebilirlik ilkesine bağlı olduklarının altını çizdi. Mümkün olan en kısa sürede bunu başlatacaklarını şartların oluşmasının görülmesi gerektiğini ifade eden Dr. Ghebreyesus gerekli tüm isitşareleri yapmamız gerekli, örgüt zaten düzenli bir şekilde raporlar hazırlıyor, Dünya Sağlık Örgütü herkesten daha fazla hesap verilebilirlik çağrısında bulunmakta bunu defalarca kez açıkladım dedi.

Mektubu Aldık

Gazetecilerin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Dünya Sağlık Örgütüne gönderdiği mektup ile ilgili sorusuna ayrıntılı bir cevap vermeyen Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus cevabım çok basit, mektubu aldık, içeriğine bakıyoruz demekle yetindi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump 19 Mayıs tarihinde bir açıklama yapmış ve Dünya Sağlık Örgütüne bir mektup gönderdiğini ifade etmişti. Trump konuşmasında örgütün Amerika ve bazı ülkelere adil davranmasını ve kendisine çeki düzen vermesini ve daha iyi iş çıkarmasını istediklerini mektup ile bildirdiğini anlatmıştı. Dünyanın covid 19 ile mücadelesini ve sıcak gelişmeleri Haber365 sitesinden takip edebilirsiniz.

https://www.haber365.com.tr/

SPONSORLU İÇERİK