İkinci vatandaşlık veren ülkeler

İkinci bir ülkenin vatandaşlığını sahip olmak son yıllarda artık bir ihtiyaç halini almış bulunmakta.

İkinci vatandaşlık veren ülkeler

İkinci bir ülkenin vatandaşlığını sahip olmak son yıllarda artık bir ihtiyaç halini almış bulunmakta. İkinci ülke pasaportunun sağladığı seyahat, çalışma ve eğitim gibi imkanlarda dolayı insanlar maddi ve manevi bedeller ödeyerek ikinci ülke vatandaşı olmak için çaba sarf ediyor. Global bir dünyanın parçası olmak isteyen kişilere ise ülkeler çeşitli seçenekler sunmakta. Yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum izni olarak geçen bu programlar konusunda hizmet sunan Yeni Bir Hayat ve Terranova Global firmaları tarafından yapılan açıklama da son yıllarda Portekiz ve Antigua Barbuda ülkelerine artan bir talebin olduğuna dikkat çekiliyor.

Karayipler’in ekonomik ve sosyal olarak gelişmiş ülkelerinin başında yer alan Antigua ve Barbuda uzun yıllarda yatırım yoluyla vatandaşlık veriyor. Bu programa başvurmak için ya belirli bir hibe bedeli ödemek veya devlet tarafından onaylı hotel projelerinin birinden mülk satın almak gerekiyor. Satın alınan gayrimenkulü 5 yıl sonra satmak mümkün. Yapılan bu yatırım karşılığında Antigua Barbuda vatandaşlığı ve pasaportu elde ediliyor. Bu pasaportun kişiye olan en büyük faydası ise seyahat özgürlüğü vermesi. Başta Schengen ve İngiltere olmak üzere 140’dan fazla ülkeye Antigua ve Barbuda pasaportu ile vizesiz seyahat etmek mümkün. Özellikle iş adamları tarafından tercih edilen Antigua Barbuda pasaportuna Türkiye’den de ciddi bir talep olduğunu belirtiyor Yen Bir Hayat yetkilileri.

Yatırım yoluyla oturma izni vatandaşlık veren bir diğer ülke seçeneği ise Portekiz. 2014 yılında başlayan Portekiz Golden vize oturma izni programına Çin başta olmak üzere Türkiye ve Rusya’dan ciddi bir sayıda başvuru yapılmış durumda. Öyle ki Portekiz Hükümeti başvuruların yoğunluğundan dolayı değerlendirmelere yetişemiyor. Portekiz golden vize programına başvuru yapmak için Portekiz’de bir mülk satın almak gerekiyor. Seçilen gayrimenkulün yeri ve yaşına göre yapılacak yatırım tutarı €350,000 ile €500,000 arasında olmak durumunda. Gayrimenkul alımından sonra Portekiz öncelikle 1 yıllık bir oturum izni veriyor. Süre bitiminde yenilenen oturum izni ile 5 yıl geçtikten sonra ise artık Portekiz vatandaşlığı için başvuru yapma hakkınız doğuyor. Ancak vatandaşlık başvurusu yapabilmek için bir miktar Portekizce öğrenmek ve yazılı bir testi geçmek koşulu aranıyor. Antigua ve Barbuda vatandaşı olmak için herhangi bir dil sınavına girmek mecburiyeti bulunmuyor. Portekiz’in bir Avrupa Birliği üyesi olması onu cazip kılan bir unsur Şöyle ki; Portekiz oturum izni ile tüm Schengen ülkelerinde vizesiz seyahat edebilmek mümkün. Portekiz vatandaşı olduğunuzda ise herhangi bir Avrupa Birliği ülkesine yerleşebiliyorsunuz.

Portekiz ve Antigua Barbuda dışında İngiltere, Amerika, Malta ve diğer Karayip ülkelerinin de benzer oturum ve yatırım programları bulunmakta. Genel olarak iş kurma veya yatırım yapma koşulu ile bu ülkeler de başvuru yapan kişi ve ailesine oturum izni ve vatandaşlık sunmakta. Tüm programlarla ilgili kapsamlı bilgi için Yeni Bir Hayat veya Terranova Global firmaları ile irtibata geçebilirsiniz.

SPONSORLU İÇERİK