AVM içindeki restoranlar, lokantalar ve kafeler açılacak mı? Fahrettin Koca'dan açıklama

Fahrettin Koca, "Şu dönemde AVM'ler zaten açıktı diyoruz, kapatılmamıştı kendileri kapatmıştı işletme sahipleri, açılan ne oldu, kuaförler, berberler." ifadelerini kullandı.

AVM içindeki restoranlar, lokantalar ve kafeler açılacak mı? Fahrettin Koca'dan açıklama

GERÇEK GÜNDEM - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkanı ve Cumburbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ve eleştirilerin hedefi olan 'normalleşme' adımlarını değerlendirdi.

Fahretin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Bilim Kurulu veya bakanlığımızın veya hükümetimizin AVM'lerin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir kararı olmamıştır. İşletmelerin kapatılmasıyla ilgili kararlar olmuştur.

Dolayısıyla AVM'lerin açılmasıyla ilgili bir karar da gerekmiyordu zaten açıktı, işletmelerin kendileri bunu sürdürme noktasında olmadılar. Şu dönemde AVM'ler zaten açıktı diyoruz, kapatılmamıştı kendileri kapatmıştı işletme sahipleri, açılan ne oldu, kuaförler, berberler.

gercekgundem.com'un derlediğine göre Fahrettin Koca sözlerini şöyle sürdürdü; Restoran, lokantalar, kafeler AVM'ler açılıyor diye açılacak mı, hayır açılmayacak. Öyle bir karar yok.

AVM'leri işletme sahipleri açıyor olsalar da restoranlar kapalı olmaya devam edecek.

Üniversitelerle ilgili, YKS ve LGS kararı hükümetimizin bir kararıdır. Bundan sonraki süreçte bu imtihanların nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bilim kuruluna bu konu gelmiş olacak. Bilim kurulunun önerisiyle bakanlık olarak görüşümüzü de bildirmiş olacağız.

SEYAHAT KISITLAMASI KALKAN İLLER

Kriterlerde önemsediklerimiz vaka sayısı, vefat sayısı, filyasyon taramasında bulaşıcılığı gösteren çalışmalarımız ve oranımız, bütün bunları kimi ilimizde kronik hastanın veya yaşlı hastanın vakaya veya vefat oranı dahil olmak üzere bunları da bir endeks olarak alıyoruz. 5-6 parametreyle bu değerlendirmeyi yapıyoruz.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca