Maske satışı nasıl yapılacak? Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, serbest bırakılan maske satışının detaylarını açıkladı.

Maske satışı nasıl yapılacak? Fahrettin Koca'dan açıklama

GERÇEK GÜNDEM - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda maske satışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şöyle oldu:

Maske konusu yeni bir normalleşme sürecine giriyoruz. Bu sürecin ikinci dönemi, bizim kontrollü sosyal hayat olarak tanımladığımız bu dönem. Bu dönemde daha bir normalleşmenin olduğu bu dönemde maskeye ihtiyacın daha fazla olacağını biliyoruz.

Dışarıya maskesiz hiç kimsenin çıkmasını uygun görmüyoruz. Eczaneler üzerinden 20-65 yaş arası dönem için 10 günde bir 5'li paket ücretsiz verilme şeklinde uygulamamız vardı. Bununla ilgili de 40 milyon küsur kişiye mesaj gitti dağıtım yapıldı. Şu anda dağıtılan maske sayısı 160 milyonu buldu.

Bu yeni dönemde ihtiyacı daha fazla olabilecek vatandaşımız olacak. Bu ihtiyacı gidermek anlamında, tavan fiyatı belli olan vatandaşın kolay erişebilir olduğu bir dönem olacak.

gercekgundem.com'un derlediğine göre Fahrettin Koca sözlerini şöyle sürdürdü; Ücretsiz verdiğimiz maskeler dışında vatandaşın ihtiyacının daha fazla olduğu durumda eczaneler, marketler dahil olmak üzere birçok yerden alabilmelerinin önü açıldı. Yarın en geç cuma günü itibariyle Ticaret Bakanlığımızın bununla ilgili açıklaması olmuş olacak.

Özellikle meslek gruplarını biz her bir meslek grubuna rehberler yayınlamış olacağız. Bilim Kurulu kuaföre, berbere giderken, mağazaya giderken o işletmenin uyması gereken kurallarla ilgili kurallar yayınlayacak.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca