PTT, AİHM'e altı ayda evrak gönderemedi

Mete Kaplan isimli yurttaşın, altı ay önce PTT aracılığıyla AİHM'e gönderdiği evraklar hâlâ ulaşmadı. PTT'nin kasıtlı olarak evraklarını göndermediğini belirten Kaplan'ın iddiaları Meclis gündemine taşındı.

PTT, AİHM'e altı ayda evrak gönderemedi

Yaklaşık bir yıl haksız yere cezaevinde kalmasını gerekçe göstererek önce Anayasa Mahkemesi'ne ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmak isteyen Mete Kaplan isimli yurttaş, PTT engeline takıldığını öne sürdü.

Uzun tutukluluk nedeniyle hak ihlaline maruz kaldığını ifade eden Kaplan, tahliyesinin hemen ardından AYM'den umduğu sonucu alamayınca AİHM'e başvurdu.

Birgün'de yer alan habere göre; ilk başvurusunu PTT üzerinden gönderdiği evraklarla gerçekleştirdiğini bildiren Kaplan, "AİHM, başvurumun ardından benden çeşitli evraklar talep etti. Tüm belgeleri de yine PTT aracılığı ile altı ay önce gönderdim" dedi.

Manisa'da bulunan Muradiye PTT Şubesi'nden evrakları gönderdiğini söyleyen Kaplan, "Evrakları PTT’den iadeli taahhütlü olarak gönderdim ki belgelerin kesin olarak ulaştığından emin olayım. AİHM’den gelen son tebligatta evrakları göndermediğim bildirildi. Eğer evrak gönderimi yapmazsak dosya işlemden kalkacakmış. PTT yetkilileri ise gönderdiğim postanın nerede olduğunu göremediklerini öne sürüyor" diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANI'NA SORULDU

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sunan Gergerlioğlu, "Bu vahim iddialar doğru mu? Doğruysa bu konu ile ilgili Bakanlığınızın bilgisi nedir? Bu konu ile ilgili Bakanlığınız hangi çalışmaları yapacaktır?" diye sordu.

Etiketler
AİHM PTT