Bin lira yardım talebi reddedilen vatandaştan Erdoğan'a tepki: 'Arabayı mı kemireceğiz?'

Sosyal medyadan isyan eden genç kadın bin lira yardım taleplerinin reddedildiğini belirtti.

Sosyal medyada bir video paylaşan vatandaş araba sahibi oldukları gerekçesiyle koronavirüs salgını ile mücadele için başvurdukları yardımın reddedildiğini söyledi.

Arabayı sattığında iş yapamayacağını belirten kadın "Sayın Erdoğan, senin yatların, katların, sarayların var. Sen halkın için paralar istiyorsun ya mesajlar gönderiyorsun ya bize; bizim de bebeğimiz var. Biz arabayı mı kemireceğiz?" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeniyle devletin kasasından vatandaşlara yardım yapmak yerine millete giderek 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatmıştı.

Ancak vatandaşlardan para toplanmasına rağmen koronavirüs salgını nedeniyle çalışamayan ya da işleri aksayan vatandaşların yardım talepleri reddediliyor.

Genç kadın şöyle konuştu:

"Virüsten dolayı eşim çalışamıyor. Bebeğime baktığım için bençalışamıyorum. Bin lira talebimiz iptal edilmiş, üstümüe araba kayıtlı olduğu için. Sayın Erdoğan, senin yatların, katların, sarayların var.

Sen halkın için paralar istiyorsun ya mesajlar gönderiyorsun ya bize; bizim de bebeğimiz var. Biz arabayı mı kemireceğiz?

Üç dört ay sonra bu muhabbetler geçtiğinde yayan mı çalışacağım ben iş yaptığım arabayı satıp? Arabayı satayım desem kimin parası var arabba alacak? Sayın Erdoğan...'

Etiketler
Koronavirüs Türkiye