Uğur Dündar'dan AKP müteahhitlerine çağrı: Şimdi sıra sizde

"Şimdi zaman, onların taşın altına ellerini koyma zamanı."

Uğur Dündar'dan AKP müteahhitlerine çağrı: Şimdi sıra sizde

Türkiye koronavirüs salgınınn pençesindeyken yapılan Kanal İstanbul ihalesine şaşırdığını belirten Uğur Dündar, İtalya'da pek çok ünlü markanın hastalıkla mücadelede kullanılmak için yaptıkları bağışlara dikkat çekere AKP döneminde aldıkları milyarlık ihalelerle en zeginler listelerine giren yandaş müteahhitlere seslendi.

Dündar'ın "Milletin parasını millete verme zamanı!.." başlıklı yazısındaki çağrı şöyle:

Gün, gerçeklere siyasi gözlükle bakma günü değil, ulusal seferberlik anlayışıyla birlik içinde dayanışma günü.

Ekrem İmamoğlu'nu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını koronavirüsle mücadeleye tahsis ettiği ve Ankara'daki karar mekanizmalarına acilen neler yapılması gerektiği konusunda örnek olduğu için yürekten alkışlıyorum.

Ayrıca herkesin hem kişisel karantinayı özenle uygulaması, hem de gücü ölçüsünde bu mücadeleye katkıda bulunması gerektiğine inanıyorum.

★★★

Bakın, ünlü moda devi Ralph Lauren, koronavirüs savaşında harcanmak üzere tek kalemde 10 milyon dolar bağışladı.

İtalya'da moda denilince akla gelen iki büyük marka; Valentino ile Armani'nin sahipleri Valentino Garavani ile Giancarlo Giammetti, 1 milyon Euro bağışladılar. Bu para ile Roma'daki üniversite hastanesi Policlinico Gemelli'ye 143 yataklı ek yoğun bakım ünitesi yapılacak. Bir miktarı ile de hastalığın çok yaygın olduğu Lombardia bölgesindeki sağlık çalışanlarına maske alınacak.

★★★

Bizim de ünlü markalarımız var.

Bunların başında da AKP döneminin dev ihalelerini alan, başka ülkelerde de inşaatlar yapan müteahhitler geliyor!..

Şimdi zaman, onların taşın altına ellerini koyma zamanı.

Görünen o ki, yakında hastanelerimize yoğun bakım kapasitelerinin çok üstünde hasta akını olacak, sahra hastanelerine büyük ihtiyaç duyulacak.

★★★

Çin, hastalığın tüm dünyaya yayıldığı Wuhan'da, 8 gün gibi kısa süre içinde, bin kişilik yoğun bakım hastanesi kurmuştu.

Bizimkiler de devlet garantili alacaklarının bir bölümünü bu amaçla kullanmalı.

Milletten gelen paralar, önümüzdeki birkaç ay için, milletin sağlığını korumak amacıyla kurulacak sahra hastanelerine harcanmalı!..

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ağrı Hitler Uğur Dündar