Fahrettin Koca'dan Dilek Tahtalı sorusuna dikkat çeken yanıt

Fahrettin Koca, Dilek Tahtalı'nın koronavirüsten hayatını kaybetmesi hakkında "Ailede veya yakın çevresinde benzer yoğun bakım şartlarında tedavi olan hasta oldu. " ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye Gerçek Gündem'in duyurduğu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden CHP 24. Dönem Milletvekili Rasim Topal'ın yeğeni 33 yaşındaki sağlık çalışanı Dilek Tahtalı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

33 yaşında kaybettiğimiz vatandaşımızla ilgili şunu söylemek istiyorum. Hatırlarsanız ilk gördüğümüz vakalardan bir aileden bahsetmiştik ve çalışanlarından bahsetmiştik.

Bu virüsün nasıl bulaştığına önemli bir örnek. Ailede veya yakın çevresinde benzer yoğun bakım şartlarında tedavi olan hasta oldu. Bir özel hastanede yoğun bakım hastası olarak tedavisi devam eden bu hastanın muhasebe işlemleri için o sağlık çalışanımızla temas ediyor.

Sağlık çalışanımız, önemli kronik hastalıkları olan birisi yani direnci düşük olan birisi. O temasla o virüsü kapıyor. Ondan önce de ateşinin olduğunu biliyoruz. Muhtemelen mevsimsel grip tablosu vardı onun üzerine koronavirüs kapıyor.

Bu bulaştırıcılığı yapan kişi hayatta. O virüsü taşıyan kişi immün direnci düşük olan, yaşlı veya kronik hastalığı olan kişilerle temas ettiğinde önemli ciddi sonuçlarla karşılaşabiliyoruz.

O yüzden diyoruz ki herkes virüsü taşıyormuş gibi davranıyor olmalı. Teması ona göre sağlıyor olmalı. Mümkün mertebe evde kendimizi izole ederek geçirelim istiyoruz.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Fahrettin Koca