Selvi'den Ali Erbaş'a övgü: 'Ara verildi' denmesi daha şık bir ifade oldu

"'Cuma namazı yasaklandı' gibi rahatsız edici bir ifade yerine, “Ara verildi” denmesi daha şık bir ifade oldu. "

Selvi'den Ali Erbaş'a övgü: 'Ara verildi' denmesi daha şık bir ifade oldu

Hürriyet yazrı Abdülkadir Selvi, bir haftadır yapılan camilerin ibadete geçici olarak kapatılması çağrısına nihayet dün yanıt veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı aldığı karar ve kullandığı dil için ödü.

Selvi, 'Cum namazı yasaklandı' gibi 'rahatsız edici' bir ifade yerine 'ara verildi' denmesinin daha şık olduğunu belirtti.

Selvi'nin yazısı şöyle:

SUUDİ Arabistan, koronavirüs nedeniyle umreyi yasakladı, Kâbe’de tavafı durdurdu. Umredeki Türk vatandaşları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve THY’nin ortak operasyonuyla Türkiye’ye getirildi. Suudi Arabistan’dan uçağa sağlık ekibinin kontrolünde alındılar. Türkiye’ye gelince yurtlara yerleştirilip 14 günlük gözlem süresini kontrol altında geçirmeleri uygulamasına geçildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçen hafta risk grubunda olanların cuma namazına gitmeyebileceğini açıklamıştı. Ama salgın tehlikesinin iyice hissedilmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs tehlikesi geçene kadar cuma namazı başta olmak üzere camilerde cemaatle kılınan namazlara ara verildiğini açıkladı. Burada bir tarih verilmemesi yerinde bir karar oldu. Çünkü bu işin ne zaman biteceği belli değil. Erbaş’ın kullandığı dil çok önemliydi. “Cuma namazı yasaklandı” gibi rahatsız edici bir ifade yerine, “Ara verildi” denmesi daha şık bir ifade oldu. Peygamberimizin ve sahabelerin hayatından örnekler vererek izah etmesi ikna ediciydi.

Yazının tamamı için

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ali Erbaş