Las Tesis'e polis müdahalesi: Kadınlara ters kelepçe ile gözaltı!

Şilili kadınların, erkek şiddetine karşı başlattıkları ve dünyaya yayılan Las Tesis dansını İstanbul’da yapmak isteyen kadınlara müdahale eden polis, çok sayıda kadını gözaltına aldı.

Kadın Meclisleri'nin çağrısıyla, Kadıköy İskelesi'nde buluşan kadınlar, "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil" sözleriyle danslı protesto gerçekleştirdi. Polis, #LasTesis için toplanan kadınlara müdahale etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ile Kadın Meclisleri Üyesi Ayşen Ece Kavas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Şilili feminist kolektif Las Tesis aktivistlerinin erkek şiddetine yönelik başlattığı ve giderek tüm dünyaya yayılan dansı Türkiye’de de gerçekleştirmek için bir araya geldi.

Kadın Meclisi’nin çağrısıyla İstanbul Kadıköy’de buluşan binlerce kadın polis engeliyle karşılaştı.

Koreografiyi sergilemeye başlayan kadınların önce ses sistemleri kapatıldı ve ardından da polis tarafından müdahale edildi.

Müdahalenin ardından Khalkedon Meydanı’na doğru yürüyüş yapan kadınlardan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Fidan Ataselim’in de arasında olduğu birçok kadın gözaltına alındı.

Ataselim ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Kadınların eylemi polis ablukasında sürerken, Türkiye Las Tesis dansı olarak bilinen danslı protestoya müdahale eden ilk ülke oldu.

Kadınların Kadıköy'de sergilediği dans performansı:

Etiketler
Gözaltı Polis Şiddet Şili