Denizli'de deprem: Tutluca'da 192 haneden 100'ü zarar gördü

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altında kalanların kurtarıldığı belirtildi.

Denizli'de deprem: Tutluca'da 192 haneden 100'ü zarar gördü

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Denizli'nin Baklan ve Bozkurt ilçelerinde yıkılan binaların enkazında kalanların olduğu öne sürüldü.

İlerleyen saatlerde Denizli'nin Baklan ve Bozkurt ilçelerinde bazı binaların yıkıldığı, enkaz altında kalanların kurtarıldığı ifade edildi.

NTV'ye konuşan Tutluca Mahalle Muhtarı Hüdai Karaşahin, ilçedeki 192 haneden 100'ünün depremden zarar gördüğünü söyledi. Bayram öncesi yaklaşık 750 kişinin beldede bulunduğunu kaydeden Karaşahin, akşam saatleri için barınma yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

"Evlerimiz kerpiç, 300-400 yıllık bir köyüz, o yüzden kerpiç evlerde daha da fazla hasar var, evleri tek tek ziyaret ediyoruz, elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz" dedi. Karaşahin, yardım ekiplerinin ulaşımında herhangi bir sıkıntı olmadığını da ekledi.

Armutalan Muhtarı Sabri Oluç, köyü dolaştığını ve duvarlarda çatlama olduğunu, herhangi bir yıkım olayıyla karşılaşmadıklarını bildirdi.

Ağdan Köyü Muhtarı Yıldıray Bozbey, eski evlerin ve köy camisinin minaresinin yıkıldığını belirtti. Elektrik kesintisi olduğunu da açıklayan Bozbey, acil bir ihtiyaçları olmadığını söyledi.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü ilk olarak 6,5 olarak duyururken, daha sonra büyüklüğü revize ederek 5,7 olarak duyurdu.

6 dakika arayla iki deprem

Saat 14.19'da da merkez üssü Denizli'nin Bozkurt ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde de deprem kaydedilmişti.

Etiketler
Son Depremler Denizli Zarar