Murat Hazinedar'a 3 yıldır dava açılmadı

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Murat Hazinedar ile görüştü. Ataklı, Murat Hazinedar'ın "İsterseniz Ekrem İmamoğlu'na sorun" dediğini aktardı.

Murat Hazinedar'a 3 yıldır dava açılmadı

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Murat Hazinedar ile görüştü. Ataklı, Murat Hazinedar'ın "İsterseniz Ekrem İmamoğlu'na sorun" dediğini aktardı.

Ataklı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle;

Hafta başında, Beşiktaş Belediye Başkanı iken iktidar tarafından görevinden alınan Murat Hazinedar'a rastladım.
Birlikte oturup bir kahve içimi sohbet ettik.
Aslına bakarsanız belediye başkanlığı sırasında hiç bu kadar uzun konuşmamıştık.
Sohbetimizin sonunda, “Eğer başkanlık yaparken bunları anlatmış olsaydınız belki durum daha farklı olurdu” dedim ister istemez.
Sohbetimizden birkaç özet cümle sunayım sizlere de…
Murat Hazinedar, tam üç yıl önce 5 Ağustos günü görevden alınmış, ancak o günden bugüne hakkında hâlâ dava açılmamış.

Hakkında dava yok ama yurt dışı çıkış yasağı hâlâ devam ediyormuş. Taşımasa bile zamanında aldığı silah ruhsatı da iptal edilmiş ve silahına el konulmuş.
Eşi hakkında alınan yurt dışı yasağı ise işin saçmalığı görülerek kaldırılmış.
Murat Hazinedar, “Neden aynı anda hem AKP'nin, hem de partimin hışmını çektiğimi hâlâ anlamıyorum” dedi.

Söylediğine göre, Erdoğan'ın Yıldız Sarayı'na sahip olma operasyonunu önlemeyi başarmış, belediyeye verilmesi gereken bazı kamu binalarını sahiplenmiş, bu konulardaki mahkemelerin önemli bölümünü kazanmış.

“Beşiktaş çok zengin bir ilçe ama rant yok, inşaat yok, buna rağmen Beşiktaş Vakfı'na 30 milyon dolarlık katkı sağladım. Her şeyi yasal yaptım, bir kuruş açığım yok” diyor.

Eski başkana, “Bunları aslında biliyor olmanız gerek. Partinizden hiç destek gelmemesinin suçunu kendinizde de aramalısınız, kimi neden kızdırdığınızı biliyor olmalısınız” dedim.

Hazinedar, “İnanın bilmiyorum ama henüz başkanlıktan alınmadan önce AKP'nin tüm belediye başkanları arasında yaptırdığı kamuoyu araştırmasında herkesten önde çıkmıştım. Şimdiki Başkan Ekrem İmamoğlu bu konuyu çok yakından bilir, isterseniz ona sorun” diye cevapladı.

Etiketler
Can Ataklı Ekrem İmamoğlu