Çorlu Katliamı davası öncesinde ailelerden çağrı

Çorlu'da 25 kişinin canını alan kazanın ilk duruşması yarın görülecek. Aileler duruşma öncesinde basın açıklaması yaparak destek istedi.

Çorlu Katliamı davası öncesinde ailelerden çağrı

Çorlu’nun Sarılar Mahallesi mevkiinde 25 kişinin hayatını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamının ilk duruşması 3 Temmuz Çarşamba saat 10.00’da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

“Kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu” bulunan TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürlüğü Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy 143 Yol Bakım Şefliği Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk isimli ‘alt düzey sorumlular,’ Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul eden Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince yarın yargılanmaya başlayacak.

Ailelerin talebi ise TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarıyla birlikte katliamdan sorumlu olan siyasilerin de yargılanması yönünde. Bu bakımdan çarşamba günü başlayacak davanın önemli olduğunu vurgulayan aileler ve ailelerin hukuk mücadelesini üstlenen avukatlar, duyarlı yurttaşlar ve kamuoyunu dava günü Çorlu Adliyesi’ne çağırdı.

“Üst düzey sorumluların yargılanmasının bir ayağı”

İleri Haber’den Tugay Candan’ın haberine göre, ailelerin avukatlarından ÇHD’li Gökmen Yeşil şunları söyledi:

Çorlu’da 7’si çocuk, 25 kişi yaşamını yitirdi. Bu cinayette asıl sorumluların, yani yıllara yayılan sorumsuzluklarla gereğini yapmayan Ulaştırma Bakanı’ndan, dönemin TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a kadar asıl üst düzey sorumluların yargılanmasını istiyoruz. Bunun bir ayağı da Çarşamba günü başlayacak duruşmalarda bunu güçlü bir şekilde ifade edebilmek. Bu yüzden tüm duyarlı kamuoyunu, tüm meslektaşlarımızı çarşamba günü Çorlu Adliyesi’ne davet ediyoruz, desteklerini bekliyoruz.

“Herkesi çarşamba günü Çorlu Adliyesi’ne bekliyoruz”

Katliamda anne ve babasını yitiren İsmail Kartal, herkesi Çorlu Adliyesi’ne davet etti ve “Bilindiği üzere 3 Temmuz 2019’da, Çorlu tren katliamının ilk duruşması yapılacak. Maalesef ki adli yargı önümüze tamamen 4 kişiyi koydu. Fakat bu 4 kişinin üzerindeki sorumluların da yargılanması için biz taleplerimizi iletiyoruz. Bu yüzden kamuoyundan beklentimiz Çorlu tren katliamını unutmamaları, unutturmamaları. Herkesi çarşamba günü Çorlu Adliyesi’ne bekliyoruz” dedi.

“Sosyal cinayet mağduru olan yurttaşlara borcumuz”

Sosyal Haklar Derneği’nden avukat Evren İşler’de tüm sorumluların yargılanması gerektiğine vurgu yaprak şunları söyledi:

O gün saat 10.00’da başlayacak duruşma ama saat 09.00’da aileler buluşacaklar ve hep birlikte kendilerine destek vermeye gelen yurttaşlarla, sendika temsilcileriyle, bütün demokratik kitle örgütleriyle birlikte adliyeye doğru yürüyecekler ve o şekilde duruşmaya geçeceğiz.

Sosyal cinayet düzeninin sona erebilmesi için adil yargılamanın sağlanması çok önemli. Adalet mekanizması iktidar tarafından araçsallaştırılmış durumda ama bunu tersine çevirmek ailelerin mücadelesi ve onlara destek olanlarla mümkün. Bu aynı zamanda bizim hem Çorlu tren katliamı ailelerine ve sosyal cinayet mağduru olan diğer bütün yurttaşlara borcumuzdur. Herkesi 3 Temmuz’da Çorlu’ya bekliyoruz. Gelemeyenleri de ellerinde ne imkan varsa, bu imkanlarla ailelerin sesini duyurmaya çağırıyoruz.

“Çorlu tren katliamını örtmeye çalışacaklar”

Katliamda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda ve eski eşi Halkan Sel’i yitiren Mısra Öz “Hukuk ve adalet için desteğe ihtiyacımız var” derken hakimleri de yargıya yakışır şekilde görevlerini yapmaya çağırdı.

Katliam’da torunu Oğuz Arda Sel’i yitiren Mehmet Öz ise şunları söyledi:

Kendi kurdukları yalanların üzerinde Çorlu tren katliamını örtmeye çalışacaklar. Bunu engellemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Aileler olarak kenetlendik. Başka canlar yanmasın diye, çocuklarımızın, kaybettiklerimizin kanı yerde kalmasın diye adalet arıyoruz. Yaşanan acı olaydan sonra ben kendimde değilim, ailem kendinde değil. Biz hak, hukuk arıyoruz.

Etiketler
Çorlu tren kazası Ağrı Para Çorlu