Eğitim ücretinde 'dolar' bazında rekor artış: Bir özel okul fiyatlarına görülmemiş biçimde zam yaptı

Bilfen, eğitim-öğretim ücretini 13.500 dolardan, 21.300 dolara çıkardı. Türk Lirası ile yıllık ödeme tutarı 640 bin TL'yi buluyor.

Eğitim ücretinde 'dolar' bazında rekor artış: Bir özel okul fiyatlarına görülmemiş biçimde zam yaptı

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, öğrencilerin eğitim hayatını da derinden etkiledi. Öğrenciler, özel okulda okusa da devlet okullarında okursa da yüksek bedeller ödüyor.

Bilfen Eğitim Kurumları, yıllık ödeme tutarında yüzde 58 zamma gitti. Kurum, geçtiğimiz sene 13 bin 500 dolar olan fiyatını, 21 bin 300 dolara çıkardı. Türk Lirası'na çevrildiğinde bu fiyat 640 bin TL'yi buluyor.

Avukat Kazım Yiğit Akalın, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bilfen 1. Sınıf ücretlerini açıkladı: yemek dahil 640 bin TL, aşağıda fotolarını koydum, geçen sene o günkü kur ile 13.500 USD, bugün ise 21.300 USD. Bir senede dolar bazında %58 zammın izahı yok. Dünyanın hiçbir yerinde USD bazında böyle bir kazanç da yok. Fırsatlar ülkesi” ifadelerini kullandı.

Eğitim ücretinde 'dolar' bazında rekor artış: Bir özel okul fiyatlarına görülmemiş biçimde zam yaptı - Resim : 1

Eğitim ücretinde 'dolar' bazında rekor artış: Bir özel okul fiyatlarına görülmemiş biçimde zam yaptı - Resim : 2

MEB'İN ZAM SINRINI GEÇTİ

TL bazından geçen yılki dolar kuru ile 130 bin TL olan ücret yüzde %350 zamla 640 bin TL olmuş oldu.

2025 yılından itibaren zamlı fiyattan ödemeler alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın karına göre gelecek yıl en fazla %57 zam yapabilmesi gerekiyordu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Bilfen Özel Okul Zam Dolar Avukat