Dikkat çeken yorum: 'An itibariyle yaşadığımız kira krizini mumla ararız'

Gazeteci Ozan Gündoğdu, AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un "650 bin konut yenileyeceğiz" vaadini yorumladı. Bunun yeni bir 'kiralık ev' talebine yol açacağını belirterek "An itibariyle yaşadığımız kira krizini mumla ararız" dedi.

Dikkat çeken yorum: 'An itibariyle yaşadığımız kira krizini mumla ararız'

Birgün yazarı Ozan Gündoğdu, AKP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen eski Emlak Konut Genel Müdürü ve Çevre - Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un mega kentte 650 bin konutun yenilenmesine yönelik vaadini köşesine taşıdı.

"Bu vaade dönük en popüler eleştiri, yılda 600 bin civarında konut üretilen Türkiye'de, ilave 650 bin konutun sadece İstanbul'da yapılmasının mümkün olmadığı yönünde. Üstelik aynı anda 6 Şubat Deprem Bölgesi’nin de imarı sağlanacak. Türkiye'nin inşaat kaynağı buna yeter mi? Yetmez diyerek moral bozmayalım" diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Diyelim ki başarıldı… Demek ki, İstanbul'daki her 100 dairenin 14'ü bu süre içinde dönüştürülecek. Bu süre içinde 650 bin kiralık konut talebi oluşacak. Murat Kurum'un vaatlerine göre 100 bin sosyal konut inşa edilecek ve bu konutlar evlerini dönüşüme sokan ailelere kiralanacak. Peki ya geri kalan 550 bin hane? Bu haneler İstanbul'da kiralık konut ararken, İstanbul'da kiralar ne olacak?

'PLANSIZLIK BU İKTİDARIN KARAKTERİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA'

Ne olacağını 3 yıl önce deneyimledik. Pandemide üniversiteler uzaktan eğitime başlamış ve 2021 yılının ağustos ayında uzaktan eğitime son verileceği açıklanmıştı. Okulların açılmasına 10 gün kala, uzaktan eğitime son verilmesi üzerine üniversite öğrencileri İstanbul'a koşmuş, kiralık konut talebi patlamıştı. Hala bu talep patlamasının yarattığı krizin içinde debeleniyoruz.

Plansızlık bu iktidarın karakterine dönüşmüş durumda. Eğer Murat Kurum züccaciye dükkanına giren bir fil gibi, yeni 550 bin kiralık konut talebine neden olursa, İstanbul'da an itibariyle yaşadığımız kira krizini mumla arayacağız."

Yazının tamamı.

Etiketler
İstanbul Kiralık ev Murat Kurum