Hotspot nedir? Hotspot hangi operatörlerde ücretli?

Vatandaşların önceden ücretsiz olarak kullandığı Hotspot özelliği için operatörler artık ücret talep etmeye başladı. Peki hotspot nedir? Hotspot hangi operatörlerde ücretli? Detaylar haberimizde...

Hotspot nedir? Hotspot hangi operatörlerde ücretli?

Vatandaşların önceden ücretsiz olarak kullandığı Hotspot özelliği için operatörler artık ücret talep etmeye başladı.

Hotspot internet erişimini açarak etrafımızdaki insanlarla paylaştığımız internet için artık ek ücret alınacak. 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren gerçekleşecek bu uygulama için ücret 9 TL. Peki, bu ek ücretlendirme hangi operatörler için geçerli, paylaşım için özel bir paket var mı?

HOTSPOT NEDİR?

Hostpot, kamusal alanda kablosuz yerel ağdan İnternet'e erişim olanağı sağlayan bölgedir. İnternet'e Wifi ile bağlanılır ve kafe, durak , kampüs gibi kamusal alanda kullanılabilir. Hotspot terimleşmeden önce ilk defa 1993 yılında NetWorld+Intercop konferansında Brett Stewart, bu kamusal ağ fikrini ortaya attı. Terimin kullanılması ise 1998 yılında Nokia tarafından gerçekleştirildi. 2000'lere gelindiğinde ise artık birçok ülkede ücretsiz hotspot bölgeleri vardı. Evimizin dışında kamuya açık ve ücretsiz yada ticari amaçlı olarak birçok yerde kullanılıyordu. Artık dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve PDA ile hotspot noktalarına bağlanılabiliyor. Ticari olan hotspot kullanımlarında ilk giriş için ödeme yapılıyor. Ödemenin ardından erişime izin vermek için şifre ve kullanıcı adı ile giriş yapıldıktan sonra belli bir süre giriliyor.

İNTERNET PAYLAŞIMI ÜCRETİ 9 TL

Turkcell, abonelerine attığı mesajla artık hotspotun ücretlendireceğini duyurdu. Mobil İnternetini paylaşmak isteyenler artık 9 TL ödemek durumundalar. Hem iOS hem de Android telefonlarda başlayan bu yeni dönem, 15 Ocak'ta başlayacak. Turkcell aboneleri için yeni hotspot paketi de gündeme geldi. Turkcell, mobil interneti paylaşmak isteyenlere özel 2GB'lık internet paketini piyasaya çıkardı.

VODAFONE EK ÜCRET TALEP ETMİYOR

Turkcell Müşteri Hizmetleri tarafından da teyit edilen ek ücret uygulaması için diğer GSM şirketlerinin de aynı adımı atacakları öngörülüyordu. Ancak GSM operatörü Vodafone bu konu hakkında bir açıklamada bulundu. Açıklamasında "Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor" şeklinde ifadelerde bulundu.