Tepki çeken video dev firmayı batırıyor mu?

Lüks moda evi Dolce&Gabbana'nın markanın yayınladığı videodan sonra hem satışlarının düştüğü hem de maddi olarak çöküşe gittikleri iddia edildi.

Tepki çeken video dev firmayı batırıyor mu?

Dolce & Gabbana, geçtiğimiz hafta ‘DG Loves China’ reklam filminden sonra ırkçılık iddiaları nedeniyle Çin halkının hışmına uğramış, marka dahil tek tek kurucu ortaklar olan Stefano Gabbana ve Domenico Dolce’nin hesapları hacklenmişti.

Yetmemiş, Şangay’da düzenleyecekleri ‘The Great Show’ iptal olmuş ve bunun üzerine Domenico Dolce and Stefano Gabbana, hazırladıkları bir videoyla Çin halkından özür dilemişti…

Bugün ise markanın yayınlanan videodan sonra uğradıkları zarar ortaya çıktı. Dolce & Gabbana, 33 yıllık tarihindeki en büyük moda şovunu Şangay’da yapmayı planlıyordu.

Vogue dergisine göre 21 Kasım’da Şanghay’da sunulacak olan The Great Show için, 300’den fazla kombin sergilenecek, 140 performanscı gösteri yapacak, bir saatlik bir ödül sunulacaktı ve ülkenin önde gelenlerinin katılacağı 1400 kişilik bir davetli listesi hazırlanmıştı.

Şangay’da 22 Kasım 2018’de yapılması planlanan The Great Shoş iptal olunca Şangay Expo Center’daki ‘Dolce & Gabbana The Great Show’ yazıları sökülüyor.
Dolce & Gabbana’nın yurt içi ve yurt dışı alımlarının yüzde 30’unu Çin’in oluşturduğunu düşünürsek, marka şu an büyük bir kayıp yaşıyor.

Danışmanlık Bain & Company tarafından yapılan yakın tarihli bir rapora göre, Dolce & Gabbana, Çin’deki lüks pazarı bu yıl yüzde 22 artırmayı planlıyordu. Ancak yaşanan talihsizlikler ve ‘Irkçılık’ yorumları İtalyan markasının maddi manevi kaybına yol açtı. Hatta bir çok kişi markanın çöküşe geçtiğini iddia ediyor…

Etiketler
Lüks