CHP'den Meclis'e EYT başvurusu

CHP Grup Başkanvekilleri Meclis komisyonuna çağrıda bulundu.

CHP'den Meclis'e EYT başvurusu

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun tekliflerinin görüşülmesi için TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılının açılmasıyla, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında beklentileri de Parlamentoda bulunan 8 siyasi partiden 596 milletvekilinin sorumluluğu da artmıştır. “Emeklilikte yaşa takılanlar” olarak bilinen vatandaşlarımız da uzun yıllar boyunca sorunlarına çözüm aramış, ancak Parlamento çoğunluğu oluşmadığı için beklentileri karşılanamamıştır.

Adalet ve Kalkınma Partisi dışında TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin tamamı, Meclis tatildeyken yeni yasama dönemi açılır açılmaz emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için açıklamalarda bulunmuştur. Konuya ilişkin olarak 3 CHP milletvekili 27. Yasama Dönemi’nde kanun teklifi vermiş, aynı şekilde diğer siyasi parti gruplarından da bu konuda teklifler TBMM Başkanlığı’na iletilmiştir. Toplum tarafından büyük bir beklenti oluşan bu konuya ne Parlamentomuz, ne de komisyonunuz duyarsız kalamaz. Bu doğrultuda TBMM İçtüzüğü’nün 26’ncı maddesinin size verdiği yetki çerçevesinde, TBMM Başkanlığı’na verilen konuya ilişkin kanun tekliflerinin birleştirilerek görüşülmesi ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nu toplantıya çağırmanızı CHP grubu olarak talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Etiketler
Ağrı