Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyon, asgari ücret, EYT, memur ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz" dedi.

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 24 TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Enflasyon oranına ilişkin konuşan Bilgin, "Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla" dedi.

"AÇLIK SINIRININ 6 BİN TL OLDUĞUNU KİM SÖYLÜYOR"

Ara zam sonrası 5 bin 500 TL olan asgari ücretle ilgili de konuşan Bilgin, "Açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor. Sendikalar kendince çalışma yapıyor. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Türkiye’deki açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasındadır. Bazılarının asgari ücrete 3 ayda bir zam yapalım talebi var. Onu yaptığımız zaman etkisinin daha fazla olacağını söyleyebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Türk-İş, 2022 Haziran ayına ilişkin açıkladığı raporda açlık sınırı 6 bin 319 liraya çıktığını duyurmuştu.

"EYT MESELESİ MASAMIZDA"

"Emeklilikte Yaşa Takılanla (EYT) meselesi masamızda" diyen Bilgin, "Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz" diye konuştu.

Etiketler
Memur Emekli Asgari Ücret Enflasyon