Ekonomist Atilla Yeşilada’dan dolar yorumu: Kur şoku kesin, don lastiğinde mark dönemine döneceğiz

Ekonomist Atilla Yeşilada, artan dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşilada, ‘’Kur şoku kesin, maalesef kaçınılmaz. Yine 70'lere döneceğiz, don lastiğinde mark dönemine'' ifadelerini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada’dan dolar yorumu: Kur şoku kesin, don lastiğinde mark dönemine döneceğiz

GERÇEK GÜNDEM - Atilla Yeşilada, Mesele ‘Ekonomi-Zor Görev’de çok tartışılan yaklaşan kur şoku riskini ve sermaye kontrolü ihtimalini anlattı.

Yeşilada, ''Kur şoku kesin, maalesef kaçınılmaz. Hiç kimse elimizden geleni yapacağız demiyor. Hokkabazlık yapıyorlar. Bu yüzden kur şoku gelecek. Şu anda bütün malzeme hazır. Bireyseller Merkez Bankası'nın elinde onların mevduatlarını karşılayamayacağı döviz olduğunu anladığı gün patlayacak. Faiz artırımını Erdoğan yapmaz. Ona göre enflasyonun çözümü faiz değil. Yine 70'lere döneceğiz, don lastiğinde mark dönemine'' ifadelerini kullandı.

''RANTİYELERE PARA DAĞITILACAK''

Bütçeyi yorumlayan Yeşilada, ''İlk aşamada yüksek enflasyondan korkanlar tüketimlerini öne çektiler. Şimdi yüksek enflasyon gelirleri azalttığı için tüketim daralmaya başladı. Dolayısıyla gelirler azalmaya başladı. Bu yüzden bütçe açığı artmaya mahküm. Enflasyon ve bu para politikası ölümcül. Süper bono ile bütçe açığı kapatılmaya çalışılıyor.. Bunlarla rantiyelere para dağıtılacak'' dedi.

Etiketler
Atilla Yeşilada Dolar