Dolarda 2022 yılının rekoru kırılırken piyasalar, Erdoğan'ın açıklamaları sonrası endişeli

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz yükseltmeme konusundaki açıklamalarının ardından dolar/TL, 20 Aralık'tan sonra ilk kez 17,20 TL seviyesine yükseldi.

Dolarda 2022 yılının rekoru kırılırken piyasalar, Erdoğan'ın açıklamaları sonrası endişeli

GERÇEK GÜNDEM - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamlarının ardından dolar/TL 2022 yılının rekorlarını kırarken TL, dün dolar karşısında yüzde 2, nisan sonundan beri yüzde 13,6, yılbaşından beri yüzde 23,3 değer kaybetti.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 17,19 liradan alınan dolar 17,202 liradan satılıyor. 18,46 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,65 lira olarak belirlendi.

Dün, doların satış fiyatı 17,1120 lira, avronun satış fiyatı ise 18,3800 lira olmuştu.

PİYASALAR ENDİŞELİ

Erdoğan'ın açıklamalasının ardından piyasalarda faiz adımının tercih edilmeyeceği senaryoda döviz ihtiyacına kalıcı bir çözüm bulunacağına yönelik inanç da oldukça azaldı. Bu kapsamda hükümetin açıklamalarıyla, yaratacağı risklere rağmen geçen ay sonunda ihracı beklenen ama gerçekleşmeyen enflasyona endeksli tahvil veya süper bono benzeri bir adım da henüz atılmış değil.

Bu nedenle sermaye kontrolü gibi daha uç önlemlerden son dönemde daha çok endişe duyulmaya başlandı.

Etiketler
Dolar Faiz Recep Tayyip Erdoğan Rekor