'Zamda yüzde 25 sınırı yeni mağduriyetlere yol açacak, evlerin yeni kiraları çok daha yüksek olacak'

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, kira artış oranına getirilen yüzde 25 sınırıyla ilgili "Şurası açık ki kiralar konusunda da değişen olmayacak, kiracılar çok daha ağır kiranın mağduru haline gelecek" dedi.

'Zamda yüzde 25 sınırı yeni mağduriyetlere yol açacak, evlerin yeni kiraları çok daha yüksek olacak'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı kira düzenlemesi, sektörün uzmanları ve ekonomistler arasında tartışmalara yol açtı.

Söz konusu uygulamaya göre 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artış, bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyecek. Sektörün uzmanları ve ekonomister, bu düzenlemenin yeni krizlere yol açacağını söylüyor.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, gelişmenin kiracıyla ev sahibini birbirine düşüreceğini, kirayla geçimini sağlayan kesimlerin de zor durumda kalacağını söyledi.

"Bütün bu tartışmalar beni geçen yıl yaşanan patates konusuna götürdü. Orada da benzer şekilde depodaki patateslere ilişkin kararlar alınmış, depolar dışarı boşaltılıp çürümesinin önü de açılmıştı" ifadesini kullanan Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Bunların hiçbiri aradan geçen sürede patates fiyatını aşağı indirmedi, daha da yükseltti.

Şurası açık ki kiralar konusunda da değişen olmayacak, kiracılar çok daha ağır kiranın mağduru haline gelecek…

Çünkü yeni kiracıya ev vermek daha avantajlı olacağı için kiracı çıkarmak için herkes bir yol bulmaya çalışacak.

Olmadı evini anlaşmalı satacak; zorunlu tahliye süreçlerini işletecek. Evlerin yeni kiraları çok daha yüksek olacak. Yaşayıp göreceğiz."

Etiketler
Muharrem Sarıkaya Kiralar Kiracı Habertürk