Dünyaca ünlü mankenlerle defileden iflasa: Zeki Triko icradan satıldı

Ünlü mayo üreticisi Zeki Triko markalarının icradan satıldığı öğrenildi.

Dünyaca ünlü mankenlerle defileden iflasa: Zeki Triko icradan satıldı

İşadamı Zeki Başesgioğlu tarafından 1958 yılında kurulan Zeki Triko, son yıllarda ekonomik sorunlar yaşıyordu.

Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl son veren şirkete ait markalar, alacaklılar tarafından icradan satışa çıkarıldı.

Zeki Triko markalarının satışının, Aralık 2021 tarihinde İstanbul 13. İcra Dairesi tarafından gerçekleştiği öğrenildi. Markayı Antalya merkezli bir turizm firmasının aldığı ve üretime başladığı belirtildi.

DÜNYA PLAJLARINA YÖN VERMİŞTİ

“Made in Turkey” imzasıyla Dünya plaj modasına yön veren Zeki, aynı zamanda ülke tanıtımında da önemli bir misyona sahipti. Tüm kumaş ve aksesuarlarının, Avrupa’dan ithal edildiği Zeki modelleri, bölümlerinde her biri en az 20 yıldır Zeki bünyesinde yer alan tecrübeli çalışanlar tarafından üretiliyordu. Düzenlediği organizasyonlar, yaptığı çekimler ile sadece Türkiye’de değil dünya basınında da ilklere imza atan Zeki Triko’nun başarısı dünya çapına yayılmıştı.

DÜNYACA ÜNLÜ MANKENLERLE DEFİLELER DÜZENLEMİŞTİ

Naomi ile annesi Valerie Cambell’ı dünyada ilk kez aynı podyuma çıkaran firma olan Zeki Triko, şu an dünyanın 1 numaralı modelleri olan Gigi ve Bella Hadid’in annesi Yolanda Hadid ile 1986 ve 1988 yıllarında çekim yapmıştı.

İşte Zeki Triko'nun podyuma çıkardığı top modellerden bazıları;

Cindy Crawford, Claduia Schiffer, Stephanie Seymour, Daniella Pestova, Heidi Klum,Elle McPPherson Rebecca Romjin, Eva Herzigova, Tyra Banks, Valeria Mazza, Naomi Campbell, Laetitia Casta, Adriana Karembeu, Karolina Kurkova, Adriana Lima, Alessandra Ambrossio, Ana Beatriz Barros, Doutzen Kroes, Candice Swanepoel, Alexandra Burman, Ellie Ottoway,Megan BlackIrwin.

Zeki Triko’nun Miami’de gerçekleşen defilesi büyük beğeni toplamış ve Nikki Beach’te yapılan defile Amerikan basını tarafından büyük ilgi görmüştü.