Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Babuşcu uyardı : 'Kamu bankaları yüzde 5.84 zarar edecek'

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Babuşçu Erdoğan'nın açıkladığı kredi paketleriyle kamu bankalarının yüzde 5.84 zarar edeceklerini yazdı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Babuşcu uyardı : 'Kamu bankaları yüzde 5.84 zarar edecek'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirlilerin ev sahibi yapılmasına yönelik devreye alınan konut paketlerini pazartesi günü duyurmuştu.

Buna göre, ilk el konut alımında yüzde 0,99 faizle 2 milyon liraya kadar 10 yıl vade ile konut kredisi çekilebilecek. İkinci pakette ise ilk ve ikinci el konutlar için 0,89 faizli 2 milyon liraya kadar 10 yıl vadeli konut kredisi çekilebilirken, bu paketten yararlanmak için 1 Nisan'dan önce açılmış döviz mevduat hesaplarının veya hurda altınların merkez bankasına satılması şartı aranıyor.

ESKİ GENEL MÜDÜRDEN UYARI

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu ise, twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda söz konusu kredi paketleriyle kamu bankalarının yüzde 5.84 zarar edeceklerini duyurdu.

Babuşcu zararı gösteren tabloyu " Kamu bankaları 0.99 aylık faiz ile kullandıracakları konut kredilerinden yaklaşık % 5.84 zarar edecekler…" notuyla twitter üzerinden paylaştı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Babuşcu uyardı : 'Kamu bankaları yüzde 5.84 zarar edecek' - Resim : 1

Etiketler
Şenol Babuşcu Ziraat Bankası Twitter Kredi