Bakan Bilgin'den emekli maaşları açıklaması: En düşük emekli maaşı artacak

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, ''Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak'' dedi.

Bakan Bilgin'den emekli maaşları açıklaması: En düşük emekli maaşı artacak

GERÇEK GÜNDEM - Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber'de emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilgin, ''Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacak'' dedi.

8 MİLYON EMEKLİ AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI ALTINDA

Türkiye Emekliler Derneği’nin verilerine göre, Türkiye’de 13 milyon 662 bin kişi emekli aylığı alıyor. Emeklilerin 8 milyonu açlık sınırı ve bunun altında, geri kalanı da yoksulluk sınırının altındaki şartlarda yaşamaya çalışıyor.

En düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olduğu Türkiye’de emekliler, Türk-İş’in Mart 2022 için açıkladığı ve sadece gıda harcamalarından oluşan 4 bin 928 liralık açlık sınırının altında yaşıyor. Kira, ulaşım ve faturaları da kapsayan yoksulluk sınırı ise 16 bin 52 liraya ulaştı.

Etiketler
Emekli Emekli maaşı Temmuz Vedat Bilgin