Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi son tahminler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün politika faizini açıklayacak. TCMB'nin faiz kararı öncesi birçok kurum faizin sabit bırakılacağına dikkat çekti.

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi son tahminler

GERÇEK GÜNDEM - Küresel piyasalarda Fed'in agresif sıkılaşması fiyatlamalara daha fazla dahil edilirken, yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'nın bugün saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

Beklentiler Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14'te sabit bırakması yönünde.

KURUMLAR SABİT BIRAKILMASINI BEKLİYOR

Faiz kararı öncesi Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin faiz anketine katılan 19 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılacağı yönünde oldu.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan 18 ekonomistin tamamı, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 14'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Reuters anketine katılan 18 ekonomistin tümü de nisan ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin sabit bırakılacağı görüşünde.

MART AYINDA FAİZLER SABİT TUTULMUŞTU

Merkez Bankası geçen yılın son 4 toplantısında faizi 5 puan indirmiş, bu yılın ilk 3 toplantısında ise değişiklik yapmamıştı.

2021'DE TL'DE YÜZDE 44 DEĞER KAYBI

Son yıllarda Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminde sık sık değişikliğe gidilmesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz istemi ve üretim ve ihracat ile cari dengede fazla verilmesini öngören ekonomik planına yönelik endişeler sebebiyle 2021'de TL dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 44 seviyesindeydi.

Etiketler
Merkez Bankası Faiz Türkiye