Özgür Demirtaş, asgari ücrete yapılması beklenen 'ara zamma' ilişkin tahminini paylaştı

AKP'de üst düzey yöneticilerin açıklamaları üzerine asgari ücrete ara zam yapılacağına dair beklenti güçlendi. Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın tahmini, 3-4 ay sonra 1000 lira artışa gidileceği yönünde.

Özgür Demirtaş, asgari ücrete yapılması beklenen 'ara zamma' ilişkin tahminini paylaştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Eylül 2020'de başlayıp dört ay süren faiz indirimi serisi ve Rusya'nın ABD ve NATO'yla yaşadığı gerilimde yeni bir perde açarak başlattığı 'Ukrayna'yı işgal' hareketi, halihazırda baskı altında olan Türkiye ekonomisini iyiden iyiye sıkıştırdı. Bu altı aylık süreçte neredeyse her ürüne birbiri ardına zam gelirken, aralık ayında yüzde 50 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücret enflasyon karşısında eridi. Ekonomistler ve işçiler, bir süredir 'asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması' için çağrıda bulunuyor.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu üyesi Nihat Zeybekci'den gelen açıklamalar ara zam konusunda bir adım atılacağı iddialarını güçlendirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, 'olağanüstü şartların oluşması durumunda değerlendirileceğini' söyledi.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ara zamma ilişkin tahminini kişisel Twitter hesabında paylaştı.

Yaz aylarında asgari ücrete 1000 TL zam yapılacağını tahmin eden Demirtaş, bu miktarın da mevcut asgari ücretten daha az bir alım gücü sağlayacağını belirtti:

"Tahminimi yazayım: Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar. Ama insanlar bu yaz sonu 5250 TL ile şu an 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler. Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez."

Özgür Demirtaş, asgari ücrete yapılması beklenen 'ara zamma' ilişkin tahminini paylaştı - Resim : 1

Etiketler
Özgür Demirtaş Asgari Ücret