Bakan Karaismailoğlu: Köprü ve otoyol zamlarının bir kısmını vatandaştan alacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zamlara ilişkin, "Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Değerlendirme aşamasındayız" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Köprü ve otoyol zamlarının bir kısmını vatandaştan alacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milletin cebinden kuruş çıkmayacak" dediği yol ve köprü ücretlerine yapılacak zamma dair bilgi veren Karaismailoğlu, 'yap-işlet-devret' modeline ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, projelerin maliyetlerinin bir kısmını yurttaşların ödeyeceğini doğruladı.

'BİR KISMINI VATANDAŞTAN ALIP SÜBVANSE EDECEĞİZ'

"Kuzey Marmara otoyolu gibi projeler kısa sürede bitiyor ve ekonomiye katkı sağlamaya başlıyor. Yapım maliyetinin geri dönüşüne göre belirleniyor. Yıl sonu itibariyle vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengelenir" diyen Karaismailoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Değerlendirme aşamasındayız. Önümüzdeki hafta netleşir. Zaten güncel döviz fiyatlarının sonucunda ortaya çıkıyor."

UÇAK BİLETLERİNDE FİYAT ARTIŞI OLACAK MI?

Karaismailoğlu, uçak biletlerinde fiyatların artıp artmayacağı yönündeki soruya da şöyle yanıt verdi:

"Havayolu için tavan fiyat konusunda havayolu şirketlerimizin böyle bir talebi var. Sabit bir ücret yok. O da değerlendirildi kendilerine bildirildi. Onlar da uygulayacaklardır."

Etiketler
Adil Karaismailoğlu