Binali Yıldırım suçluyu buldu: Belirsizlik!

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye ekonomisinde yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde bulunurken "Her şeyi yönetebilirsiniz; kriz olur, deprem olur, sel olur. Ama belirsizliği yönetemezsiniz" dedi.

Binali Yıldırım suçluyu buldu: Belirsizlik!

Yüzde 21,31'i aşan 'resmi enflasyon'a rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikası ısrarıyla uygulanmaya başlanan 'yeni ekonomik model', Türk lirasında tarihi değer kaybına yol açtı.

Dolar 17,88, euro 20,21 lirayı görürken bu konuda bir değerlendirme AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi.

'BELİRSİZLİĞİ YÖNETEMEZSİNİZ'

"Her şeyi yönetebilirsiniz. Kriz olur, deprem olur, sel olur. Ama belirsizliği yönetemezsiniz" ifadesini kullandığı açıklamasında 'şu anda koronavirüsten dolayı tüm dünyada belirsizliğin devam ettiğini, birçok ülkede kurdaki dalgalanmaların sürdüğü' iddiasını dile getirdi. Ardından şunları kaydetti:

'HER ZORLUĞUN ARKASINDA BİR FERAHLIK VARDIR'

"Ama bu böyle sürmeyecek. Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır. Önümüzde daha yapacak çok iş var. Gençlerimize en güzel geleceği hazırlamak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

Öte yandan bugün benzine 62 kuruş, motorine 55 kuruş ve LPG'ye 57 kuruş zam geldi. Yılbaşına kadar birçok sektörde zamların devam etmesi öngörülüyor.

Etiketler
Binali Yıldırım Türkiye Türkiye ekonomisi