Dolar kuru iş dünyasını vurdu: '2022 bütçesini yapamıyoruz'

Bloomberg HT'ye konuk olan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yılın bitmesine az kalmasına rağmen halen iş dünyasının önümüzdeki yıl için bütçe yapmakta zorlandığını söyledi.

Dolar kuru iş dünyasını vurdu: '2022 bütçesini yapamıyoruz'

Dövizde peş peşe gelen rekorlar iş dünyasını da vurdu. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan iş dünyasının 2022 bütçesi yapmakta zorlandığını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faiz sebeptir, enflasyon sonuç' sözünü sık sık tekrarlaması ve faiz karşıtı olduğunu her fırsatta dile getirmesi neticesinde Merkez Bankası'nın 4 ayda sürekli olarak faizleri indirmesi, dövizin fırlamasına neden oldu. Dolar ve euro her gün bir başka rekora imza atarken, bunu engellemek için piyasaya doğrudan müdahalede bulunan Merkez Bankası başarılı olamadı. Doların ateşini kısa süreliğine durdurabilen Merkez, her gün tarihi zirvesini yenileyen doların önüne geçemiyor.

"İŞ DÜNYASI 2022 BÜTÇESİ YAPAMIYOR"

Bloomberg HT’de Fokus programına konuk olan Turan, “Kur yükselişi hemen hemen tüm sektörleri ilgilendiriyor. Hammadde fiyat artışları ve arz sıkıntısı da söz konusu. Yıl sonuna geldik ama iş dünyası halen 2022 bütçesi yapamıyor. Faiz kur enflasyon sarmalına takılı kaldığımız süre boyunca bu öyle devam edecek. Bu olanları, üretim ve yatırımda iştahsızlığın başlangıcı olarak görüyorum” dedi.

Etiketler
TÜRKONFED