İddia: Lütfi Elvan'ın yerine Berat Albayrak'ın tez danışmanı gelebilir!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine, selefi Berat Albayrak'ın tez danışmanı Erişah Arıcan'ın getirileceği iddia edildi.

İddia: Lütfi Elvan'ın yerine Berat Albayrak'ın tez danışmanı gelebilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" şeklindeki mesajı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın 'görevden affını isteyebileceği' konuşulmaya başlandı.

Elvan'ın her an görevden ayrılabileceği yönündeki iddiaların Ankara'da ağırlık kazandığını aktaran T24 yazarı Barış Soydan, yeni gelişmeyi ise şöyle paylaştı:

"Elvan’ın ayrılığı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ikiye bölüneceği ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Hazine, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın ise Maliye Bakanlığı’na getirileceği öne sürülüyor. "

BERAT ALBAYRAK'IN TEZ DANIŞMANI

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Erişah Arıcan, aynı zamanda eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın doktora tezi danışmanıydı. Arıcan'ın ekonomiyle ilgili kararlarda ağırlığının arttığı da iddia ediliyor.

Etiketler
Berat Albayrak Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanı