Getir’den işten çıkarılan kurye için ilk açıklama: Başka sebeplerden...

Konya’da verdiği röportajda çalışma şartlarını eleştiren Getir kuryesinin, söylemleri nedeniyle işinden olduğu söylenmişti. Getir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Getir’den işten çıkarılan kurye için ilk açıklama: Başka sebeplerden...

Konuyla ilgili olayın sıcaklığıyla açıklama yapmayan Getir, nihayet sabah saatlerinde açıklama yapmak zorunda kaldı. Teknoloji şirketi, “Alınan bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sonlandırılmıştır. Bu kararın kuryenin daha önce yaptığı açıklamalarla ilgisi yoktur.” ifadelerini kullandı.

BAŞKA SEBEPLERDEN

Getir'den yapılan açıklama şöyle:

Getir sistemindeki bir kuryenin yaptığı sokak röportajı sonrası işten çıkarıldığına yönelik paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu kişi esnaf kurye olarak kendi hesabına Vigo şirketi ile çalışmaktaydı. Kurye bahsi geçen açıklamaları 1.5 ay önce yapmıştır ve bununla ilgili herhangi bir yaptırıma uğramamıştır. KVKK nedeniyle detayları açıklayamasak da Vigo şirketinden aldığımız bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sözleşmesi sonlandırılmıştır. Bu kararın kuryenin daha önce yaptığı açıklamalarla ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Getir’den işten çıkarılan kurye için ilk açıklama: Başka sebeplerden... - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada viral olan Getir çalışanın videosunun ardından, şirketin harekete geçtiği ve çalışma koşulları ile ilgili eleştiri yapan kuryesi ile ilişiğini kestiğini iddia edildi.

"HAYATA KARŞI GAYEM YOK"

Getir Kuryesi, çalışma koşullarını eleştirmiş, yaşadığı hayatta bir gayesi olmadığını belirtmişti. Son haftaların en çok izlenen bu videosunun ardından Getir’in eleştirilerde bulunan kuryesini işten çıkardığı öne sürüldü. Gençlerdeki yaşam enerjisinin düşüklüğü farklı bir röportaj da daha ortaya çıkmış söyleşide bulunan genç, “Şu an Squid Game için burada bir oyun teklifi yapılsın bakın herkes gider” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Kuryenin sözleri ekrana böyle yansıdı:

Etiketler
Konya