Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan hükümetin yüksek kur hedeflediği iddialarına yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, hükümetin ihracatı desteklemek için yüksek döviz kuru hedeflediği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan hükümetin yüksek kur hedeflediği iddialarına yanıt

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe sunuşunda Elvan, "Son 2 aydır, küresel gelişmelerin de etkisiyle, finansal piyasalarda dalgalanmalar yaşandı.

Piyasa faizlerinde, varlık fiyatlarında, döviz kurunda ve beklentilerde yaşanan hareketliliğin farkındayız. Tüm bu unsurlar, entegre bir şekilde enflasyon görünümünü şekillendiriyor, dolayısıyla, burada, hiçbir ilgili dinamiğin göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Küresel konjonktür ve yurt içi enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor." diye konuştu.

Burada milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, Türkiye'nin büyümesi ve yükse kura ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vekillerin "yüksek kur" ile ilgili sorularına Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: "Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir. " yanıtını verdi.

Bakan Elvan, bu yıl 498 milyar TL'lik borçlanma yapacaklarını belirtti. Bakan, döviz cinsi borçlanmaları ise yapmayacağız dedi.

Bakan Elvan, Türkiye'nin büyümesiyle ilgili olarak da "2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek." açıklamasını yaptı.

Etiketler
Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanı Döviz