Dev Alman bankasından yeni dolar kuru tahmini: Dolar 7 lirayı aşacak

Dev Alman bankası Commerzbank, 2021 yıl sonu için dolar kuru tahminini güncelledi. Doların 7'yi aşacağını belirten dev banka yıl sonu için beklentisi 8 lira oldu.

Dev Alman bankasından yeni dolar kuru tahmini: Dolar 7 lirayı aşacak

Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan Commerzbank, 2021 yıl sonu için yeni dolar/TL tahmininde bulundu.

Dev banka Commerzbank, daha önce dolar/TL için yıl sonu tahminini 8,25 lira olarak açıklarken bu tahminini 8 lira olarak revize etti. Banka dolar kurunun 2021’in ilk yarısını 7-7,25 seviyesinde kapatmasını bekliyor.

Commerzbank tarafından yayımlanan bir araştırma raporunda "Faizler indikten sonra dolar/TL kademeli bir şekilde yükselerek 2021’in sonunda 8.00 seviyesine ulaşacak" ifadeleri yer aldı.

Alman bankası Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose yaptığı açıklamasında orta vadedeki temel senaryolarının enflasyon biraz azaldıktan sonra faizlerin yüzde 15 civarına döneceği yönünde olduğunu kaydetti.

Öte yandan Ghose, Türkiye için 2021 büyüme tahminlerini ise yüzde 5,8’den 6,5’e güncellediklerini söyledi.

Merkez Bankası’nın ise enflasyonu takip edeceğini belirten Ghose, "Piyasalar, enflasyon arttığı takdirde Naci Ağbal’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne dediğine aldırmadan faizleri artıracağını varsayıyor" dedi.

Commerzbank, 2021 yıl sonunda enflasyonun 13,4 olarak gerçekleşmesini bekliyor, faizlerin ise yüzde 15 olarak kalacağını öngörüyor.