Dolar ve Euro'yu bilen ekonomistten flaş altın açıklaması!

Yeniçağ ekonomi yazarı Remzi Özdemir, Yeniçağ'ın Youtube kanalında Paramedya programında açıklamada önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının seyrinin ne yönde olacağına dair değerlendirmelerde bulundu.

Dolar ve Euro'yu bilen ekonomistten flaş altın açıklaması!

Dolar ve Euro'ya yönelik isabetli tahminleri ile bilinen Yeniçağ ekonomi yazarı Remzi Özdemir, Yeniçağ TV'de her salı yayınlanan "Paramedya" programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki beklentiler hakkında çarpıcı değerdirmeler yapan ve doların düşüş eğiliminde olmasının sebeplerini açıklayan Remzi Özdemir, altın fiyhatlarında ki düşüşün altında yatan sebepleri de açıkladı.

Altının yükseliş eğiliminde olduğu günlerde piyasalarda pandeminin yarattığı korku ortamının olduğunu söyleyen Özdemir, altın fiyatları için "Altın 'korku ve endişe' ortamlarını sever ve bu ortamlarda da fiyatı yükseliş eğiliminde olur" dedi.

Özdemir altın piyasalarındaki değişim için; "Altın, borsa veya döviz gibi sert ve sık zikzaklar çizemez, altın fiyatlarının değişimi için gündemdeki gelişmeler önemlidir, altının yükseldiği dönemlerde pandemi ortamının yarattığı korkudan etkilendi, sonra aşı haberleriyle gelen rahatlama ile birlikte düşüşe geçti.

Son olarakta mutasyon haberleri ve mutasyona uğramış virüs karşısında aşıların etkili olup olmayacağı haberleri geldi bu da altın açısından önemli bir gerekçe" ifadelerini kullandı.

Özdemir; “Gram altın için söylüyorum, 500TL gibi bir beklenti içine girmesinin anlamı yok, özellikle dolar fiyatlarındaki yükseliş durumunda ise dış sermaye kaynaklı olarak bir yükseliş gösterecektir” açıklamasında bulundu

Etiketler
Para YouTube