'Barınamayanlar' artık beslenemiyor: Öğrenciler açlıkla karşı karşıya

Milyonlarca üniversite öğrencisi yüz yüze eğitimin başlamasıyla kampüslere geri döndü. Yemekhane ücretlerine yapılan zamlar ise öğrencileri zor durumda bıraktı.

'Barınamayanlar' artık beslenemiyor: Öğrenciler açlıkla karşı karşıya

Koronavirüs pandemisi nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından bir buçuk yıl sonra üniversiteye geri dönen milyonlarc öğrenci temel ihtiyaçlarını karşılamakt güçlük çekiyor.

Artan kiralar ve fiyatları daha düşük olan devlet yurtlarının yetersizliği nedeniyle "Barınamıyoruz" diyerek parklarda sorunlarını iktidara göstermek isteyen öğrenciler şimdi de beslenemiyor. Yemekhanelerde ücretlerin artması ve gıda enflasyonu nedeniyle öğrenciler sağlıklı besine ulaşmıyor.

Birgün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, vize döneminin gelmesiyle okulda daha çok vakit geçiren öğrenciler, yemekhane zamları, küçülen porsiyonlara isyan ediyor. Öğrenciler, okul yemekhanelerinde tabldotlarda porsiyonların küçüklüğüne dikkat çekiyor.

ÖĞRENCİLER BESLENEMİYOR

Uzaktan eğitim döneminin bitmesiyle bir buçuk yıl sonra üniversiteye geri dönen öğrenciler, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Artan kiralar nedeniyle ‘barınamama’ sorunu yaşayan öğrenciler, şimdi de açız diye haykırıyor. Vize döneminin gelmesiyle okulda daha çok vakit geçiren öğrenciler, yemekhane zamları, küçülen porsiyonlara isyan ediyor. Öğrenciler, sık sık yemekhanede çektikleri tabldotları sosyal medyada paylaşarak porsiyonların küçüklüğüne dikkat çekiyor.

'Barınamayanlar' artık beslenemiyor: Öğrenciler açlıkla karşı karşıya - Resim : 1

BEŞİKTAŞ'TA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK

Öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimi her geçen gün zorlaşırken Beşiktaş Belediyesi, öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını temiz, güvenilir ve ücretsiz olarak giderebilmeleri için Öğrenci’Ye uygulamasını hayata geçirdi.

Beşiktaş Belediyesi ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Beşiktaş’taki öğrenciler ilçede anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek yiyebilecek.

Etiketler
Öğrenci Üniversite