Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu soruları yanıtsız bıraktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, branşlara göre öğretmen ihtiyacı sorusunu yanıtsız bıraktı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu soruları yanıtsız bıraktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın soru önergesine verdiği yanıtta kimi teknik bilgilendirmenin ötesine geçmedi.

Özer, 2021 yılında aralarında engelli öğretmen ve Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında korunmaya muhtaç çocuk ataması, milli sporcu ataması ve ilk atama olmak üzere 20 bin 603 öğretmen ataması yapıldığını kaydetti. Bakanlığa bağlı kurumlara 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının da planlandığı ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin de yapıldığı belirtildi.

Ücretli öğretmenlik uygulamasına dair bakanlığın yanıtı, "Ücretli öğretmenlik ise eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından aylıksız izinli veya raporlu olan öğretmenler ile o atama döneminde atama yapılamayan öğretmen kadrolarının yerine kısa ve belirli süreler sınırlılığında geçici olarak başvurulan ve uygulanan bir yöntemdir" şeklinde oldu. Okullarda ihtiyaç olmadığı sürece de böyle bir yönteme başvurulmadığı belirtildi.

Sözleşmeli alımı yapılan öğretmenlerin 3 yıl sözleşmeli görev yapan öğretmenlerin kadrolu yapıldığı kaydedildi. Engelli öğretmenlere dair 15 Kasım 2020’de gerçekleşen sınav ardından sadece 500 engelli öğretmen atamasının yapıldığını 2 bin 511 engelli öğretmenin ne zaman atamasının yapılacağına dair soruya da Aralık ayında da 750 engelli öğretmen atamasına ilişkin duyuru yapıldığı kaydedildi.

BU SORULAR YANITSIZ KALDI

Beştaş’ın Türkiye genelinde kaç okulda hangi branşta kaç öğretmen açığı olduğu, yapılan atamalarla öğretmen açığının giderilip, giderilmediği, atamaların yapılması için hangi çalışmaların yapıldığı soruları yanıtsız kaldı.

Etiketler
Mahmut Özer Öğretmen