Boğaziçi'nde tepkilerin hedefi olan kayyum Rektör Melih Bulu'dan ilk açıklama

Eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolar devam ederken, Melih Bulu Habertürk TV'de açıklamalarda bulunuyor.

Boğaziçi'nde tepkilerin hedefi olan kayyum Rektör Melih Bulu'dan ilk açıklama

GERÇEK GÜNDEM - Eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolar devam ederken, Melih Bulu Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu..

Melih Bulu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Benden önce de Boğaziçi dışında rektör atandı. İTÜ'den. Ben bir Boğaziçi'liyim. Yüksek lisans ve doktoramı Boğaziçi'nde yaptım. Ortak ders verdim hocalarımla beraber.

Boğaziçi'nde ders verdiğim zamanlar da öğrenciler benim hakkımda yazarlardı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri zeki öğrenciler. En üst puanlarla gelirler. Ben tepkilere alışığım. Rektör olunca daha üst seviyeye geldi.

Açıkçası bu tip bir şey olacağını bekliyorum. Tutuklamalara baktığınız zaman 17'den 2 tanesi Boğaziçili. Diğerlerinin Boğaziçi'ne girmesine nasıl izin verdi öğrenciler.

gercekgundem.com'un derlediğine göre Melih Bulu sözlerine şöyle devam etti, Alakasız insanlar. Anladığım kadarıyla bazı örgütlerin mensupları. Burada provaktif bir şey olduğu... Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kullanıldı. Boğaziçi öğrencisi her türlü protestoyu istediği yerde alabilir.

Boğaziçi Üniversiteli olmayanları da normal zamanlarda da kampüse almıyoruz. Bu yüzden giremediler, girmeye çalıştılar.

Kapı kırık, kapıyı tutturmak için kelepçe taktılar. Polis amiri pratik çözüm bulmuş. Boğaziçili olmayanların bir güruh halinde kampüse girmesi, binalara zarar verilmesi dahil bir sürü şeyle sonuçlanabilirdi. Bunu kontrol edemezdik. Kampüse polis davet edilmedi. Polis öğrenci olmayanların girişini durdurmak için yer aldı.

İTÜ’lü rektör de atanmıştı. 80’den beri böyle bir atama olmadığı doğru değil. Çok az kişi tepkili bana diye düşünüyorum. İnsanlar beni tanıdıkça bu değişecek. Ben paydaşlarla iletişim kuran bir insanım.

Boğaziçi kültürünün devam ettiği görüldükçe hocalarımız ve öğrencilerimiz açısından sorun kalmayacaktır. Oradaki birçok insandan daha Boğaziçiliyim. 8 senem geçti orada.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Habertürk Milletvekili Milletvekili Aday Adayı