Boğaziçi'nde tepkilerin hedefi olan kayyum Rektör Melih Bulu'dan 'istifa' yanıtı

Eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, "Neden istifa edeyim. Biz birbirimizi tanıdıkça, öğrencilerle irtibata geçtikçe bu değişecek." ifadelerini kullandı.

Boğaziçi'nde tepkilerin hedefi olan kayyum Rektör Melih Bulu'dan 'istifa' yanıtı

Eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolar devam ederken, Melih Bulu Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

Melih Bulu istifa taleplerine yanıt verdi. Melih Bulu'nun açıklaması şöyle oldu:

Yok canım neden istifa edeyim. Biz birbirimizi tanıdıkça, öğrencilerle irtibata geçtikçe bu değişecek.

O da doğru değil. Hocaların oy verilmesiyle rektör seçilmesi büyük üniversitelerde yok. Rektörler atanıyor. Yalnızca bunların farklı metodları var. Biz bir devlet üniversitesi olduğumuz için dünyadaki gelişmiş.

Üniversitelerler aynı şekilde seçiyoruz üç aşağı beş yukarı rektörü. Yönetici kişinin seçimle gelmesi pek kullanılan ve verimli bir yöntem değil.

Benim CV’me bakıldığında bundan önce 2 üniversite de rektörlük yaptım. İstinye, Haliç’te rektör şehir üniversitesinde dekandım. 2009’da aktif siyaseti bıraktım.

Bu tarihten sonra bir ara aday adayı oldum ama çok önemli bir şey değildi. Böyle bir provokasyonu öngörmedim.

Tutuklanan insanlardan da bu belli. Bu provokasyon olmasa biz standart Boğaziçi’nin kültürünü görecektik. Beni tanımayan hocalar sırtını dönüyor ama bin hocamız var. Hepsi tanımayabilir.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Milletvekili Milletvekili Aday Adayı Öğrenci