Veli isterse özel eğitimde sınıf tekrarı olacak

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenci, velisi isterse sınıf tekrarı yapacak.

Veli isterse özel eğitimde sınıf tekrarı olacak

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenci, velisi isterse sınıf tekrarı yapacak. Salgın ve doğal afet gibi nedenlerle eğitime verilen arada yapılan uzaktan eğitimde öğrencilere puan verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Değişiklik kapsamında, özel eğitim okullarında ve sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin, velilerin yazılı talepleri doğrultusunda sınıf tekrarı yapmasının önü açıldı.

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, koronavirüs salgını nedeniyle güncellendi. Özel eğitimde veli talebiyle sınıf tekrarına olanak sağlayan yönetmelikte, salgın koşullarında eğitime ara verileceği ve öğrencilerin sadece bir dönem puanının bulunması durumunda, yıl sonu puanlarının o döneme göre belirleneceği kaydedildi.

UZAKTAN EĞİTİME NOT YOK

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmesi durumunda uzaktan eğitim yapılabilecek ancak uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmayacak. Yüz yüze eğitim yoluyla işlenemeyen öğretim programlarına ait konular ile buna bağlı kazanımların elde edilmesine yönelik telafi eğitimine ilişkin çalışmalar, gerektiğinde hafta sonları da dahil olmak üzere okul derece ve türlerine göre okul yönetimleri, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri veya Bakanlıkça planlanıp yürütülecek.

Etiketler
Öğrenci Okul