Cerrahpaşa'da AKP'li isme özel kadro mu açıldı?

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, öğretim görevlisi ilanı yayımladı. İlanda aranan şartların AKP’den vekil adayı olan Sağlık Bakanlığı Müşaviri Özdinç’in karşılıyor olması şüphe çekti.

Cerrahpaşa'da AKP'li isme özel kadro mu açıldı?

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü’nün öğretim üyesi ilanı, ‘kişiye özel kadro’ tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yer alan ‘Temel Tıp Birimleri’ bölümüne alınacak kişi için, ‘Tıp Fakültesi mezunu olmak’ ve ‘Sağlık Politikası Etiği üzerine doktora yapmış olmak’ şartı getirildi.

Bu şartları daha önce AKP’den milletvekili adayı olan Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Ahmet Özdinç’in karşılıyor olması dikkat çekti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Özdinç, “Adalet ilkesi açısından Türkiye'de sağlıkta dönüşüm programı'nın tıp etiği çerçevesinde değerlendirilmesi” doktorasını tamamladı.


‘ÖĞRENCİLERDE KÜRTAJ PATLAMASI VAR’ DEMİŞTİ

İktidarın 2013 yılında genç kadın ve erkek öğrencilerin aynı ev ya da yurtta kalmasını hedef alması üzerine Ahmet Özdinç, “üniversite öğrencilerinin kürtaj başvurularında patlama olduğunu” iddia etmişti. Özdinç’in söz konusu tweeti üzerine, “İddiasını hangi araştırmayla temellendirdiğini” soran Doktor Alp Sirman’a, “Üniversite bölgelerindeki jinekologlarla görüşmenizi öneririm” yanıtını vermişti. Sahada elde edilen bilgilerin neden raporlanmadığı sorusuna yanıt veremeyen Özdinç, Sirman’ın, “Kürtaj yaptıran üniversiteli kız öğrencilerin fişlenip fişlenmediği” sorusunu da cevapsız bırakmıştı.

Etiketler
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kadro Sağlık Bakanlığı