NATO üyesi Polonya'daki bir köye füze düştü

AP ajansının üst düzey bir ABD istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberine göre NATO üyesi Polonya'daki bir köye füze isabet ederek, iki kişinin ölümüne yol açtı.

NATO üyesi Polonya'daki bir köye füze düştü

AP ajansının üst düzey bir ABD istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberine göre NATO üyesi Polonya'daki bir köye füze isabet ederek, iki kişinin ölümüne yol açtı.

ACİL TOPLANTI KARARI

Hükümet sözcüsü Piotr Müller, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı" ifadesini kullandı.

PENTAGON: NATO'NUN HER KARIŞ TOPRAĞINI SAVUNACAĞIZ

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, duruma ilişkin "Konuyu izliyoruz, spekülasyon yapmak istemeyiz. Bizim NATO'nun her karış toprağını koruma konusundaki tutumumuz net." açıklaması yaptı.

ESTONYA'DAN AÇIKLAMA

Estonya Dışişleri Bakanlığı, Polonya’ya düştüğü iddia edilen Rus füzelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır” dedi.

RUSYA: İDDİA PROVOKASYON

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rus Savunma Bakanlığı, füzelerin Rusya tarafından gönderildiği iddialarına ilişkin ''Polonya medyası ve yetkililerinin Przewodow yerleşim alanına Rus füzelerinin düştüğü iddiasıyla ilgili açıklamaları, durumu tırmandırmak için kasıtlı bir provokasyondur. Ukrayna yakınlarındaki hedeflere herhangi bir saldırı yapılmadı'' açıklamasında bulundu.

ZELENSKİ: RUS FÜZELERİ POLONYA'YI VURDU

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyüne füze düşmesi sonucunda 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, "Bugün, çok uzun zamandır uyardığımız şey oldu. Terör, ulusal sınırlarımızla sınırlı değil. Rus füzeleri Polonya'yı vurdu" dedi.

Zelenski açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Ukrayna kaç kez terör devletinin ülkemizle sınırlı kalmayacağını söyledi? Rus terörünün daha da ileri gitmesi an meselesi. Rusya ne kadar uzun süre cezasız kaldığını hissederse, Rus füzelerinin menzilindeki herkes için tehdit o kadar fazla olacak. Bu, ortak güvenliğe yönelik bir Rus füze saldırısıdır! Bu gerilime çok önemli bir tırmanmadır. Harekete geçmeliyiz."

NATO: KOORDİNASYON İÇİNDEYİZ

NATO, Polonya'ya füze düşmesiyle ilgili, "Bu haberleri araştırıyoruz ve müttefikimiz Polonya ile yakın koordinasyon içindeyiz." açıklamasını yaptı.

ZELENSKİY RUSYA'NIN FÜZELERLE SALDIRDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya'nın bugün ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Etiketler
NATO Polonya Kilis